Lorenzo po zmagi potrdil razhod z Ducatijem

Avtor prispevka: , objavljeno 3. junija 2018 .

Jorge Lorenzo je priznal, da njegova zmaga na VN Italije, prva na motorju moštva Ducati, ne spremeni ničesar glede njegove prihodnosti v italijanskem moštvu ter s tem namignil, da moštvo ob koncu sezone zapušča. Španec je zmagal prvič po VN Valencije 2016, ko je zadnjič nastopil na Yamahinem motociklu, od takrat pa je pri Ducatiju imel veliko težav s prilagajanjem. Tudi letošnja sezona se je začela s številnimi razočaranji, ki so botrovala vse večjim možnostim, da se bo sodelovanje ob koncu letošnje sezone končalo. Pojavile so se govorice, da bo prihodnjo sezono najverjetneje dirkal za poltovarniško moštvo Yamahe.

Zmagovalec dirke v Mugellu je na vprašanje, če bo zmaga vplivala na njegovo prihodnost pri Ducatiju odgovoril: “Ne. Prihodnost se kljub tej zmagi ne bo spremenila. Po eni strani sem zelo vesel. To je bila ena mojih najboljši dirk v življenju. Najboljša zmaga v mojem življenju. Toda po drugi strani sem žalosten. Če bi že prej imel te dele, katere sem potreboval, bi že prej dosegel veliko stopničk in že prej bi dosegel to zmago.”

Lorenzo je pred dirkaškim koncem tedna v Italiji na svoj motor namestil spremenjeno posodo za gorivo, s čimer je v soboto verjel, da bo lahko na dirki vodil vse do cilja. “Mislim, da sem eden izmed najbolj poštenih ljudi v paddocku, toda ljudje mi niso verjeli,” je dejal Lorenzo. “Mislijo, da iščem izgovore, toda temu ni bilo tako. Potreboval sem to podporo na posodi za gorivo, da sem lahko prihranil enkaj energije za drugi del dirke. Potreboval sem bolj gladko delovanje motorja in zdaj, ko mi je Ducati dal te izboljšave, sem se lahko izboljšal. To so neverjetne sanje po več kot letu dni brez zmag, po veliko trpljenja zaradi slabih rezultatov. Kazalo je, kot da nikoli ne bom dosegel dobri rezultatov, toda nisem odnehal.

Zelo odločen sem. Že ko sem bil star 16 let in sem vozil 125-kubični Derbijev motocikel, sem se odločil, da bom zmagal na tistem motorju, zdaj pa je bilo enako z Ducatijem,” je še dodal Lorenzo.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish