Lorenzo po dveh padcih v Katarju ves v bolečinah

Avtor prispevka: , objavljeno 9. marca 2019 .

Jorge Lorenzo je pred dirko za VN Katarja dejal, da je ves v bolečinah, potem ko je v soboto padel kar dvakrat, enkrat na treningu in drugič na kvalifikacijah. Novi dirkač Honde še ni povsem okreval po zlomu levega zapestja med treningom decembra lani, pa se je že znašel na tleh tekom sobotnega tretjega prostega treninga, ko ga je grdo vrglo čez motocikel v šestem zavoju.

Pregled v zdravniškem centru ni pokazal poškodb in zdravniki so trikratnemu svetovnemu prvaku razreda MotoGP prižgali zeleno luč za nadaljevanje dirkaškega konca tedna. Na zadnjem, četrtem treningu je tako postavil petnajsti čas, po težavah na petkovih treningih pa se je tako moral s tekmeci spopasti že v prvi kvalifikacijski skupini. Veljal je za enega izmed favoritov za napredovanje v hitrejšo skupino, a je v Q1 padel zaradi nizkih temperatur, sledili pa so še padci Tita Rabata, Johanna Zarca in Jacka Millerja.

Dirkači so ravno zaradi spremenljivih pogojev ob pozni večerni uri pozvali k zgodnejšemu začetku dirke, kar pa je vodstvo dirke že zavrnilo in tako bo začetek dirke ob 20h po lokalnem, oziroma 18h po našem času. Crutchlow je dejal, da v primeru dežja nihče ne bi uspel pripeljati do cilja, podobnega mnenja pa je tudi Lorenzo, ki pravi, da se bo na dirki predvsem boril za preživetje, saj ga boli hrbet, zapestje, prsti in noge.

“Jutri bomo videli dirko preživetja,” je dejal dirkač Honde, ki se bo v boj za prve točke podal s 15. mesta. “Še posebej bo to dirka preživetja zame, saj mi manjka izkušenj na tem motorju in zaradi mojega fizičnega stanja. Zdaj me ne boli le zapestje, ampak je težaven tudi hrbet, pa tudi stopalo in prsti. Ves sem v bolečinah. V takšnih hladnih pogojih bo to dirka preživetja za vse, toda še najbolj zame.”

Španec pa ni izključil možnosti, da dirko tudi izpusti, saj bo pred dirko še enkrat opravil pregled pri zdravniku, če se njegovo stanje čez noč ne bo izboljšalo. “Zdaj grem spat, potem pa bomo videli, v kakšnem stanju se bom zbudil zjutraj. Če se ne bom počutil dobro, bom opravil dodaten pregled. Če bo bolje, grem na dirko. Za nami ni najboljši dan. Imeli smo smolo s prvim padcem, saj sem grdo padel zaradi več dejavnikov. Padec je povzročil dodatne fizične težave, ki so se nekoliko poslabšale še s padcem na kvalifikacijah. Tam sem padel zaradi prenizkih temperatur steze,” je še pojasnil.

Foto: Honda