Lorenzo: Odmislil sem bolečino in odpeljal dober krog

Avtor prispevka: , objavljeno 15. oktobra 2016 .

Jorge Lorenzo je po navidez grdem padcu na tretjem prostem treningu, ki je bil na las podoben tistemu, v katerem si je Dani Pedrosa zlomil ključnico, na kvalifikacijah odpeljal tretji čas in bo dirko za VN Japonske tako začel iz prve vrste. Španec pa je za ta dosežek moral odmisliti padec in bolečine, pri tem pa so mu malce pomagale tudi proti bolečinske tablete.

“Veliko bolje se počutim, kot pred tremi urami,” je povedal. “Protibolečinske tablete in adrenalin sta mi pomagala, da nisem čutil posledic padca. Po padcu sem trdo pristal in bal sem se, da sem si poškodoval levo stopalo. Toda izkazalo se je, da gre samo za udarnino, čeprav je bilo zelo boleče. Šlo je samo za udarec, tako da sem lahko nastopil na kvalifikacijah, ki pa so bile zame odlične. Pozabil sem na padec in bolečino in odpeljal dober krog. Še posebej prvi je bil dober, v drugem pa sem moral malce popustiti. Kroga Valentina Rossija in Marca Marqueza sta bila neverjetna.

Moj ni bil dovolj dober za prvo mesto, a je moj dosežek precej boljši, kot sem pričakoval, ko sem po padcu pristal na asfaltu,” je še pojasnil dirkač Yamahe.

Foto: Yamaha