Lorenzo: Očitno ima Honda težave z verigo

MotoGP: Jorge Lorenzo je moral teči v bokse
Avtor prispevka: , objavljeno 14. aprila 2019 .

Jorge Lorenzo je dejal, da so Hondine težave z verigo prepogoste, ter da bo moralo moštvo poiskati vzrok ter jih odpraviti. Lorenzo je po uspešnem preboju iz prvega dela kvalifikacij v Austinu kmalu po začetku drugega postavil hiter krog, nato pa se na štartno-ciljni ravnini ustavil ter motocikel pustil ob zidu, ki ločuje stezo od garaž.

Španec je tekel nazaj do Hondine garaže, kjer je sedel na drugi motor in se podal nazaj na stezo, toda do konca kvalifikacij se ni uspel uvrstiti višje od enajstega mesta.

Pogonska veriga se je snela na motociklu Marca Marqueza v Argentini, enako pa se je pripetilo tokrat Lorenzu: »Veriga je padla z verižnika, tako da nisem mogel nadaljevati. Motor sem moral ustaviti ob zidu in sesti na drugega. To se je zgodilo Marcu v Argentini, torej je to že drugi primer. Očitno imamo težave, saj se to dogaja prepogosto. Moštvo bo ugotovilo zakaj in preprečilo, da se težave ponovijo.«

Lorenzo je pojasnil, da bi kvalifikacije lahko končal nekoliko višje, toda drugi motocikel je imel drugačne nastavitve. Kljub vsemu pa je zadovoljen z napredkom na Hondinem motociklu.

»Krog bi lahko izboljšal in odpeljal 2:04, s čimer bi se uvrstil med najboljših deset. Toda na tej stezi smo daleč od najhitrejših. Bil sem vesel, da sem se lahko uvrstil v Q2,« je povedal. »Zaradi težav v drugem delu nisem mogel biti boljši, saj se je drugi motocikel obnašal drugače. Morali smo preizkusiti druge nastavitve, zato ga je bilo težko voziti hitro in izboljšati uvrstitev.

Na koncu koncev pa je bilo to dobro, saj smo preizkušamo različne stvari, zaradi česar bomo v bodoče postali konkurenčni,« je še dodal.

Foto: Honda

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish