Lorenzo obžaluje napačno izbiro gum

Avtor prispevka: , objavljeno 16. oktobra 2016 .

Jorge Lorenzo je prepričan, da je zmago na VN Japonske izgubil zaradi napačne prednje gume. Španec je pred dirko premleval o izbiri med mehko in srednje trdo prednjo gumo in se naposled odločil za tršo zmes, zato je krivdo za odstop prevzel nase.

V prvih krogih dirke je dirkač Yamahe celo vodil, kmalu pa sta ga obšla Valentino Rossi in Marc Marquez. Ko je moštveni tekmec Rossi padel, se mu je vendarle nasmihalo drugo mesto, toda pet krogov pred koncem dirke se je na tleh znašel tudi sam, s čimer je Marquez letošnjo sezono že okronal z naslovom svetovnega prvaka.

Vsi dirkači z izjemo Cala Crutchlowa, ki so v cilj pripeljali v prvi deseterici, so na prednji del motorja namestili srednje trdo gumo, toda Lorenzo je prepričan, da bi bilo bolje, če bi izbral mehko zmes gume.

“Z mano je vse vredu,” je povedal potem, ko je dirko končal s padcem. “Pri padcu se nisem dodatno poškodoval, tako da ni težav. Težava pa je, da nisem končal dirke in zato sem zelo razočaran, saj bi lahko v prvenstvu prevzel drugo mesto. Zapravil sem izjemno priložnost,” je dodal Španec, ki si močno prizadeva v internem dvoboju v moštvu Yamahe premagati Rossija. Razočaran sem, saj menim, da sem izbral napačno prednjo gumo. Izbral sem srednje trdo, ki nam ves konec tedna ni ustrezala. Na četrtem treningu nisem čutil vibracij, ker pa je bilo danes vroče, sem se odločil zanjo. Toda prepričan sem, da bi bilo z mehko precej bolje in bi se lahko z Marquezom boril za zmago. Razen izbire sem napako naredil tudi s tem, ko sem v tistem ovinku želel preveč ter padel.”

Lorenzo tri dirke pred koncem sezone za Rossijem na drugem mestu v razvrstitvi še vedno zaostaja 14 točk, Španec pa je bil še toliko bolj razočaran, saj je steza navidez zelo ustrezala Yamahi, tega pa ni uspel unovčiti.

“Škoda, saj smo imeli lepo priložnost za zmago,” je dejal zmagovalec VN Japonske 2009, 2013 in 2014. “Zaradi padca na treningu je trpel moj ritem na dirki, saj sem čutil nekaj bolečine, pa tudi napačna izbira ni pomagala. Zapravili smo lepo priložnost na stezi, ki je nudila priložnost za zmago,” je dodal.

“Rad bi čestital Marquezu, saj letos ni imel nobene prednosti z motorjem in bil je najbolj konstanten dirkač, zato si zasluži ta naslov,” je dejal Lorenzo, ki se še naprej bori za drugo mesto z moštvenim tekmecem Rossijem. Dvoboj se tako nadaljuje naslednji konec tedna v Avstraliji. “Ne vem kaj se bo zgodilo v Phillip Islandu. Na testiranjih pred sezono nismo bili konkurenčni, zdaj pa se lahko zgodi marsikaj. S temi gumami lahko izgubiš nadzor nad motorjem in padeš. Kdorkoli lahko pade in s tem lahko pride do velike razlike v točkah.”

Foto: yamaha

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish