Lorenzo: Nov oklep prinasa velik potencial

Avtor prispevka: , objavljeno 5. avgusta 2017 .

Jorge Lorenzo je ob koncu drugega prostega treninga na stezo zapeljal z novim aerodinamičnim dodatkom na svojem motociklu. Ducati je med poletnim premorom pripravil in v Misanu testiral nov oklep motocikla, ki po besedah Španca nudi velik potencial.

Na mokrem prvem treningu z novim oklepom niso vozili, da ga ne bi poškodovali pri morebitnem padcu, ko pa je trikratni svetovni prvak z njim vendarle odpeljal na stezo, je čutil, da je motocikel z novim dodatkom boljši.

“Sicer nisem odpeljal veliko krogov, toda mislim, da novi oklep izboljša motocikel, vsaj zame,” je dejal.

“Bi pa rad z njim odpeljal še nekaj več kilometrov, da bi lahko našel boljše nastavitve, saj jih tokrat nismo spreminjali. Vsekakor moramo zdaj najti rešitev za več oprijema na zadnjem kolesu, saj oklep prinaša oprijem na prednjem,” je pojasnil Lorenzo, ki bo z novim oklepom vozil tudi na tretjem prostem treningu, kjer bo ugotavljal, kako motocikel reagira na spremembe njegovega položaja na sedežu, ter nastavitev.

“Občutek je več ali manj tak, kot sem pričakoval, bolj so obremenjene roke in ramena,” je povedal in dodal da oklep “prinaša 80 odstotkov pozitivnih in 20 odstotkov negativnih lastnosti.”

Andrea Dovizioso novosti ni preizkusil, verjetno pa je tudi ne bo uspel, saj bo z njo večino časa vozil Lorenzo.