Lorenzo: Nisem pripravljen na visoke uvrstitve

Avtor prispevka: , objavljeno 27. marca 2017 .

Jorge Lorenzo, ki se je po devetih sezonah v moštvu Yamahe letos preselil k Ducatiju, je po prvi dirki v novem moštvu priznal, da še ni pripravljen na visoke uvrstitve z novim motociklom.

Španec je dirko za VN Katarja začel z dvanajstega mesta, potem ko je vodstvo dirke odpovedalo kvalifikacije ter štartna mesta razdelilo na podlagi dosežkov na prostih treningih.

Lorenzo je po štartu v prvem krogu napravil napako, izgubil nekaj mest, se nato prebil do devetega mesta zatem pa v zadnjem delu dirke spet padel v ozadje.

“Dirko sem začel dobro, vozil sem se z (Valentinom) Rossijem in (Danijem) Pedroso in če v četrtem ovinku nebi zapeljal s steze, bi jima lahko sledil do polovice dirke,” je priznal Španec. “Enakega tempa nebi mogel držati celo dirko, saj se mi je obrabila zadnja guma. Od začetka sem imel nekaj težav, dokler se gume niso ogrele, zatem sem lahko nekaj krogov odpeljal enako hitro, ali celo hitreje od vodilnih. Toda v nekaj delih dirke sem bil prepočasen, da bi lahko končal višje. Pogoji mi niso pomagali, toda po pravici povedano še nisem pripravljen za višje uvrstitve,” je še povedal.