Lorenzo: Nisem imel dovolj moči

Avtor prispevka: , objavljeno 10. avgusta 2015 .

Jorge Lorenzo je pojasnil, da je glavno vlogo v porazu proti Marcu Marquezu igrala fizična kondicija, saj se je dirkač Yamahe v krogih, ko je vodil, precej bolj utrudil in mu je zato zmanjkalo moči, da bi Marqueza napadel nazaj.

Lorenzo je Marqueza ugnal takoj na štartu, dirkač Honde pa mu je sledil v zavetrju vse do zadnjih treh krogov dirke, ko se je prebil nazaj na prvo mesto in brez večjih težav zmagal.

“Lahko bi bilo slabše, lahko pa bi bilo tudi bolje,” je dejal Lorenzo, ki je v skupnem seštevku prvenstva zaostanek za vodilnim Valentinom Rossijem zmanjšal za štiri točke. “Drugo mesto je vedno zelo dober dosežek, saj v tem razredu tekmujejo najboljši dirkači na svetu. Tudi zato je težko voditi toliko krogov na dirki in se boriti za zmago. Vse od začetka sem vozil na vso moč in se verjetno utrudil bolj, kot Marc, ki mi je sledil. Ko me je napadel nisem imel dovolj moči, da bi ga napadel nazaj. Proti Valetu sem pridobil štiri točke, a sem jih izgubil pet proti Marcu, ki pa je vseeno še vedno daleč zadaj. Mislim, da lahko proslavimo ta dosežek po težkem koncu tedna,” je še povedal Lorenzo.

Foto: Yamaha

2
Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
0 Komentarji avtorjev
  Naroči se  
najnovejši najstarejši z največ glasovi
Pošlji obvestilo