Lorenzo ni med favoriti letošnje sezone

Avtor prispevka: , objavljeno 9. februarja 2019 .

Jorge Lorenzo je priznal, da v letošnji sezoni ni med favoriti za naslov svetovnega prvaka, potem ko je njegove priprave na prvo sezono v moštvu Honde omejila poškodba levega zapestja med treningom v Italiji v začetku leta. Španec, ki je Hondin motocikel uspel preizkusiti na testiranjih v Valenciji in Jerezu lani, pravi da z njim nima dovolj izkušenj, da bi že lahko vozil na polno.

Po njegovem mnenju pa bodo letos Marcu Marquez v boju za naslov nevarni trije dirkači in sicer njegov nekdanji moštveni kolega pri Ducatiju, Andrea Dovizioso, kakor tudi oba dirkača tovarniške Yamahe, Maverick Vinales ter Valentino Rossi.

“V MotoGP je vse mogoče, toda v tem primeru moramo biti realni in se zavedati omejitev na tej točki,” je pojasnil Španec v pogovoru za uradno stran motogp.com. “Pri omejitvah pa ne mislim na hitrost ali pomanjkanje talenta, motivacije ali dela, temveč na izkušnje z motociklom. Tri ali štiri testiranja niso dovolj, da se popolnoma spoznaš z novim motociklom, zato pričakujem, da bom v Katarju, ter na naslednjih dveh ali treh dirkah imel nekaj težav.

Naš cilj je izboljšati motor in postati konkurenčen in hiter. Če lahko zmagam na kakšni dirki, bo to dobro, če pa bodo šle stvari bolje, kot pričakujem, se bom lahko boril tudi za naslov. Vendar v tem trenutku sem prepričan, da nisem med favoriti letošnje sezone. Glavni favorit je Marc, ki se mora boriti za naslov, skupaj z Doviziosom, Valentinom, ki je vedno blizu vrha in dobro pozna motocikel, ter naprimer Vinales.”

Lorenzo je zaradi operacije levega zapestja moral izpustiti testiranja v Sepangu. Namesto njega je dirkal Stefan Bradl, z delom, ki ga je moštvo Honde opravilo v Maleziji pa je zelo zadovoljen, čeprav je tudi moštveni kolega Marquez vozil v nepopolni formi in je testiranja predčasno zaključil. Zadnji testni dan so na vrhu razpredelnice časov kraljevali štirje Ducatiji, kar je po mnenju Lorenza dober znak zanje. “Toda kot veste, so testiranja le testiranja in en sam hiter krog ne pove veliko. Iz teh časov ne moremo delati zaključkov. Toda Hondini dirkači so bili dobri. Marc je bil najhitrejši prvi dan, (Stefan) Bradl ter (Takaaki) Nakagami pa nista bila daleč od najhitrejših. Tudi to je dober znak za naše moštvo, saj ta steza Hondi nikoli ni ustrezala. Zato sem zadovoljen in se veselim testiranj v Katarju, kjer bom testiral tudi sam,” je še dodal.