Lorenzo namerava kariero zaključiti na Hondi

Avtor prispevka: , objavljeno 16. februarja 2019 .

Jorge Lorenzo je v nedavnem intervjuju priznal, da namerava svojo kariero v najelitnejšem motociklističnem razredu končati prav pri Hondi.

Potem, ko je bilo v minuli sezoni jasno, da pogodbe z Ducatijem ne bo podaljšal je izgledalo, da bi lahko Španec po enajstih sezonah celo zapustil razred MotoGP. Nato pa je nekoliko presenetil s podpisom dvoletne pogodbe s Hondo, kjer si bo garažo delil z Marcom Marquezom.

V intervjuju za italjansko televizijsko hišo Sky Italia je poudaril, da je že povsem osredotočen na prihajajočo sezono in ne razmišlja več o svojem obdobju pri Ducatiju.

“Nikoli se nisem predal, tudi v najtežjih obdobjih ne. Vedno sem trdo delal. Pogodba s Hondo je prinesla tudi veliko lažji konec minule sezone. Ne bom zatrdil, da bi svojo kariero rad zaključil s Hondo, vendar lahko se zgodi, da bo to moje zadnje moštvu v razredu MotoGP. Na koncu bodo o tem odločali tudi rezultati.”

“Ne razmišljam več o Ducatiju. Ko imam na voljo motocikel, ki mi ustreza in se stvari postavijo na pravo mesto, takrat sem lahko povsem na vrhu in tega se zavedam.”

Marquez in Lorenzo, ki sta osvojila vse naslove od sezone 2012 sta bila večkrat omenjena kot “sanjska kombinacija” za moštvo Honde. Lorenzo se s temi statističnimi podatki ne želi obremenjevati, meni pa, da sta z Marquezom celo boljša kot to prikazujejo številke.

“Če samo pogledamo statistiko je jasno, da gre za enega najmočnejših moštvenih parov v zgodovini razreda MotoGP. Kadar konkurenca ni tako močna lahko osvojiš nešteto naslovov, vedar statistični podatki tega ne bodo zabeležili, znani bodo samo naslovi. Kar se tiče hitrosti in čistega talenta sva verjetno še boljša kot to prikazujejo številke.”

Lorenzo je zaradi poškodbe izpustil testiranja v Sepangu. Njegova rehabilitacija pa je potekala v Luganu, pod budnim očesom fizioterapevta Angela Scribana. Celjenje poškodbe naj bi potekalo bolje od pričakovanega, kar pomeni, da bo najverjetneje nared za testiranja v Katarju.

Španec je že nedavno dejal, da ni med glavnimi konkurenti za letošnji naslov, želi pa čim prej slaviti svojo prvo zmago na Hondi.

“Nič ni nemogoče, lahko se zgodi že na prvi dirki, čeprav pričakujem, da bo to zelo težko.”

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish