Lorenzo meni, da mora Marquez letos veliko tvegati

Avtor prispevka: , objavljeno 20. avgusta 2016 .

Jorge Lorenzo je dejal, da mora Marc Marquez letos tvegati veliko več, da mu uspe zmagati na dirki. Španec namreč vodi v točkovanju svetovnega prvenstva s 43 točkami prednosti pred Lorenzom, čeprav ima slednji z Yamahinim motociklom precej lažje delo.

Marquez se je letos do zdaj na vseh dirkah uvrstil med dobitnike točk, čeprav Hondin motocikel ni tako dober, kot Yamahin. Španec je že večkrat padel na treningih, velikokrat pa je bil blizu padca tudi na dirki. Lorenzo pa pravi, da je to le dokaz, da Španec vozi povsem na meji zmogljivosti motocikla. “Bomo videli, koliko tako hitrih krogov bo lahko odpeljal Marquez,” je dejal Lorenzo po prostih treningih v petek. “Marc vozi zelo dobro, ampak mora za to veliko tvegati. Ni treba biti genij, da vidiš, kako močno se Marc trudi in da vozi na meji. Tak je njegov slog vožnje. Zelo je agresiven, zelo gibčen, zato se lahko reši pred veliko padci,” je dejal Lorenzo, potem ko je Maruqze na drugem treningu spet s kolenom med vožnjo uspel pobrati motor, potem ko mu je zdrsnila prednja guma in je praktično že padel. Podobne sreče pa ni imel teden dni nazaj v Avstriji, ko je na Red Bull Ringu na tretjem treningu padel in si izpahnil ramo.

“Ko pade se ne poškoduje, saj je še zelo mlad in zelo močan,” je povedal Lorenzo. “Kot maček je. Letos je naredil manj napak, vozi pa zelo dobro, zato tudi vodi v prvenstvu,” je še dodal.

Foto: Yamaha