Lorenzo Marquezu hvaležen, da ni oviral prestopa k Hondi

Avtor prispevka: , objavljeno 10. oktobra 2018 .

Jorge Lorenzo je dejal, da se mora za prestop k Hondi zahvaliti bodočemu moštvenemu kolegu Marcu Marquezu, ki njegovega prihoda ni oviral. Lorenzo je junija letos šokiral z napovedjo, da se prihodnjo sezono seli v tovarniško moštvo Honde ob Marqueza, kjer bo dirkal namesto Danija Pedrose. “To pomeni, da je Marc zelo zaupa v svoje sposobnosti in ne želi pokazati šibkosti,” je dejal Lorenzo. “Dolgujem mu zahvalo za to, da sem lahko podpisal pogodbo s Hondo, saj sem se znašel v težkem položaju.” Lorenzo namreč na voljo ni imel veliko možnosti, potem ko so se pri Ducatiju odločili, da prekinejo sodelovanje s trikratnim prvakom razreda MotoGP.

Kljub temu pa Lorenzo pravi, da se nebi poslovil iz razreda MotoGP, če bi Marquez nasprotoval prestopu k Hondi. “Želel sem dirkati naprej, tako da bi izkoristil drugo možnost, ki sem jo še imel,” je pojasnil, pri čemer je ciljal na novo moštvo SIC Yamahe. “Počutil sem se bolje, kot kdaj prej in škoda bi bilo, da bi se poslovil v takšnih okoliščinah.

Majorčan je bo tako ob koncu letošnje sezone moštvo Ducati zapustil po dveh sezonah, polnih vzponov in padcev. Po razočarajočem začetku sodelovanja, ki je vodilo do odločitve Ducatija, da se odrečejo njegovim nadaljnjim uslugam, se je Špancu vendarle odprlo in letos je zmagal na treh dirkah. Toda od zadnje zmage v Avstriji pa na dirkah do zdaj ni osvojili niti ene točke. V Misanu in Aragoniji je padel, na VN Tajske pa ni nastopil zaradi poškodbe po padcu na prostem treningu.

Težavno obdobje na Ducatiju, ki je sledilo uspešnim devetim sezonam na tovarniški Yamahi, pa bo po mnenju Lorenza olajšalo prestop na Hondo. “Bil sem daleč od območja udobja in moral sem se na novo izumiti, da sem znova postal hiter. S tem sem pridobil zmožnosti, katerih prej nisem imel in te mi bodo verjetno pomagale v postopku privajanja na Hondin motocikel. V Ducati sem vložil veliko znanja, s katerim je motor postal hitrejši. Moštvo je moralo delati na področjih, na katerih jim prej ni bilo treba, kot na primer na šasiji in na prvi fazi pospeševanja. Do tega trenutka je vse temeljilo le na pogonskem agregatu in elektroniki.”

kako zahteven bo prestop na Hondo pa bo Lorenzo videl že prihodnji mesec, na testiranju po zadnji dirki sezone v Valenciji. “Pričakujem, da bom po prvih krogih šokiran, saj se Hondin motocikel od Ducatijevega razlikuje že po sami velikosti. Honda je precej manjša, toda verjetno bo imela prednosti in slabosti,” je še dodal Lorenzo.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish