Lorenzo: Marquez je še vedno najboljši dirkač, brez poškodbe bi imel tri naslove več

Avtor prispevka: , objavljeno 8. decembra 2022 .

Jorge Lorenzo je prepričan, da je povsem zdrav Marc Marquez še vedno najboljši dirkač v karavani razreda MotoGP. Če ne bi imel težav s poškodbami v zadnjih treh sezonah bi Joan Mir, Fabio Quartararo in Francesco Bagnaia težko osvojili naslov svetovnega prvaka.

Pred sezono 2020 je Španec kar štirikrat zapored pokoril svetovno konkurenco elitnega motociklističnega razreda. Tudi v koronski sezoni 2020 je veljal za glavnega favorita preden si je na uvodni dirki v Jerezu zlomil desno nadlahtnico. Poškodba, ki je močno zaznamovala ne samo omenjeno sezono temveč tudi prihodnji dve. Zaradi številnih operacij je v tem času izpustil precej dirk.

Po ponovni vrnitvi letos v Aragonu je bil v zaključku sezone na večini dirk konkurenčen najboljšim. V Avstraliji je bil z drugim mestom blizu zmagi, na Japonskem pa je osvojil tudi najboljši štartni položaj. Rezultati, ki dokazujejo, da bi se Španec v prihodnji sezoni ponovno konstantno boril z najboljšimi. Kot je večkrat letos poudaril je cilj za prihodnjo sezono kljub težavam Honde boj za naslov svetovnega prvaka.

Eden izmed njegovih največjih konkurentov na stezi Jorge Lorenzo je v nedavnem intervjuju poudaril, da je zdrav Marquez še vedno najboljši dirkač v karavani.

Mir, Quartararo in Bagnaia so imeli srečo

Na vprašanje kateri naslov svetovnega prvaka po letu 2019 ima največjo vrednost Lorenzo ni imel jasnega odgovora, saj Marquez zaradi poškodbe ni bil zraven.

“Zdrav Marquez je še vedno najboljši dirkač. Ker je bil v zadnjih letih poškodovan so imeli Mir, Quartararo in Bagnaia nekoliko lažjo pot do naslova svetovenga prvaka. Če bi bil Marc zdrav bi zagotovo kdo izmed njih ostal brez naslova.”

“Morda bi lahko Marc osvojil celo vse tri. Menim, da je še vedno najboljši tako kar se tiče tehnike vožnje, mentalitete ter fizične pripravljenosti. Morda po vseh padcih fizično ni več najbolje pripravljen, toda je edini, ki se ne boji pasti.”

Kljub vse hujši konkurenci ter prihodu nove generacije mladih dirkačev je Lorenzo prepričan, da lahko Marc v prihodnje osvoji še kakšen naslov svetovenga prvaka.

“Nova generacija mladih dirkačev kaže veliko željo po zmagi ter se ničesar ne boji. Kljub temu menim, da če bo Marc fizično povsem zdrav lahko ob konkurenčni Hondi ponovno zmaguje dirke ter osvoji naslov prvaka.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj