Lorenzo: Marquez je neverjetno hiter

Avtor prispevka: , objavljeno 24. septembra 2016 .

Aktualni svetovni prvak, Jorge Lorenzo je priznal, da je Marc Marquez na dirkališču Motorland v Aragoniji kvalifikacije odpeljal na neverjetno visokem nivoju. Vodilni v točkovanju svetovnega prvenstva je prevladoval na kvalifikacijah in si pridirkal četrti zaporedni najboljši štartni položaj na VN Aragonije v razredu MotoGP, šesti v letošnji sezoni, ter rekordni 64. v karieri.

Dirkač Honde je odpeljal nekaj hitrih krogov, ki so bili vsi dovolj dobri, da bi dirko začel s prvega mesta, njegov najboljši pa je bil 0.631 sekunde boljši od najbližjega tekmeca, Mavericka Vinalesa. “Tu je ravno obratno, kot v Misanu,” je dejal Lorenzo, ki je na tretjem mestu za Marquezom zaostal 0.661 sekunde. “Tu Honda deluje odlično in Marc lahk dirka na neverjetno visokem nivoju.”

Dirkač Yamahe je bil sicer zadovoljen s svojim krogom, ki je bil skoraj dve desetinki sekunde boljši od kroga, s katerim se je na šesto mesto kvalificiral njegov moštveni kolega Valentino Rossi, a ga skrbi, kako hiter bo lahko na dirki, saj morda mehka zadnja guma ne bo zdržala dovolj. “Michelin je pripeljal zelo trde prednje in zadnje gume, kar nam ne ustreza najbolj. V ovinek težko prenesem dovolj hitrosti, saj me vedno odnese z linije,” je pojasnil Španec. “Z mehko zadnjo gumo sem lahko odpeljal dovolj dober krog, da sem se uvrstil v prvo vrsto, težava pa je v tem, da jutri morda ne bomo mogli uporabiti te gume, saj se hitro obrablja, še posebej desna stran.”

Foto: Yamaha