Lorenzo: Marquez je favorit sezone 2014

Avtor prispevka: , objavljeno 20. marca 2014 .

 

Dvojni prvak MotoGP Jorge Lorenzo pravi, da je Hondin tekmec Marc Marquez favorit za naslov prvaka MotoGP sezone 2014.

Marquez je že lani za las premagal Lorenza, pa čeprav je bil v tem športu novinec. Lorenzo ocenjuje, da morajo Marqueza tudi letos smatrati kot favorita za zmago.

”Prvenstvo bo celo strožje kot lansko sezono. Marquez bo verjetno pričel kot pravi bojevnik,” je povedal Lorenzo pred pričetkom sezone, ki bo ta konec tedna v Qatarju. ”Potem pa mislim, da smo v dobrem položaju jaz, Dani Pedrosa in tudi Valentino Rossi.”

Marquez še vedno okreva po poškodbi, saj si je med treningom zlomil nogo, vendar pa Lorenzo verjame, da bo hitro okreval.

”Glede Marcove forme moram počakati, preden kar koli rečem. Zelo je hiter in močan. Mogoče ne bo pričel po njegovih najbolših močeh, vendar pa sem prepričan da bo blizu 100%,” je dejal Lorenzo.

Lani sredi sezone si je Lorenzo zlomil ključnico, vendar pravi, da ne bo imel nobenih težav na dirki ta vikend.

”V zimskem času sem imel tri operacije. Iz roke so mi vzeli nekaj ploščic in drugih kovinskih kosov, zato sem se v formo vrnil precej pozno. Sem blizu popolne forme in mislim, da v Qatarju ne bom imel težav in bom lahko dal vse od sebe,” je dejal Španec.

Lorenzo je v Qaterju v zadnjih dveh letih obakrat zmagal, vendar se zaveda da so pnevmatike trenutno še neznanka.

” Ni potrebno posebej poudarjati, da sva v dobrem položaju tako jaz kot moja Yamaha. V preteklih dveh letih sem tukaj zmagal in način dirke mi ustreza. Edino na kar bom moral počakati je obnašanje novih pnevmatik, še posebej na tej progi, ker je zaradi puščavskega okolja ponavadi na njej veliko peska.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish