Lorenzo: Letos bo morda naše leto

Avtor prispevka: , objavljeno 1. junija 2015 .

Jorge Lorenzo je po vnovični zmagi v Mugellu dejal, da se moštvo Yamahe nahaja v solidnem položaju v boju za letošnji naslov prvaka, toda kljub petim zmagam na šestih dirkah je opozoril, da se morajo še naprej izboljševati, če hočejo ostati pred tekmeci kasneje v sezoni.

Lorenzo je v nedeljo slavil tretjo zaporedno zmago in se vodilnemu v skupnem seštevku, Valentinu Rossiju, približal na vsega šest točk. Pred tretje uvrščenim ima 29 točk prednosti, Marc Marquez pa za njim zaostaja že za 43 točk.

“Zelo sem vesel, saj nisem pričakoval, da bom pobegnil tako daleč. Toda včasih se zgodi, da se na motorju počutiš odlično,” je pojasnil. “Če bi mi kdo pred Jerezom dejal, da bom zmagal na treh dirkah zapored, mu ne bi verjel, toda ravno to se je zgodilo. V odlični formi smo. Valentino je na vsaki dirki na stopničkah, kar pomeni, da je zelo dober, povrhu tega pa tudi motor deluje zelo dobro.

Morda bo letos naše leto, zato moramo izkoristiti prednost. Situacija je bila povsem drugačna, ko sem zaostajal za 29 točk, zdaj pa sem le še šest točk zadaj. Toda težko bo ujeti Valentina, saj je vedno med prvimi tremi.”

Španec pa pričakuje, da bodo pri Ducatiju in Hondi kmalu popravili svoje slabosti, zato jih ne smejo odpisati. “Andrea Iannone je dirko končal pred Valentinom, zato je dobil štiri točke več. Kot sem dejal, šest točk razlike je bolje kot 29, toda ne smem postati preveč sproščen, isto pa velja za moštvo. Tekmeci se trudijo popraviti težave s stabilnostjo motorjev in na neki točki bodo zmagovali, do takrat pa moramo mi izkoristiti svoj potencial in izboljšati motor.”