Lorenzo k Apriliji, Dovizioso k Yamahi?

Avtor prispevka: , objavljeno 30. oktobra 2020 .

Jorge Lorenzo in Andrea Dovizioso nimata še podpisane pogodbe za prihodnjo sezono. Lorenzo je že stopil v stik z moštvom Aprilia za testnega dirkača. Pri tem pa se odpre mesto testnega dirkača pri Yamahi, katerega bi lahko zasedel zdajšnji dirkač Ducatija, Dovizioso.

Italijan je dejal, da bi si mogoče želel leto premora v MotoGP, vendar pa se zaveda, da lahko leto premora prinese veliko slabosti, saj izgubiš stik z najboljšimi in se je potem težje vrniti med ostale. Dovi je že v sezoni 2012 vozil za ekipo Yamahe Tech 3, ko je bil izrinjen iz ekipe Honde preden je prestopil k tovarniški ekipi Ducatija. Italijan je bil v pogovorih za testnega dirkača tako pri Hondi, Yamahi in KTM. Zahteve so poleg plače, da se lahko v sezoni ukvarja tudi z drugimi športi povezani z MotoGP, ko so motokros, kjer si želi tekmovati v prvenstvu, kot je sodeloval že v začetku letošnje sezone, kjer si je v prvenstvu Emilije Romagne zlomil ključnico. Ključni element pri odločanju Doviziosa je tudi, kateri proizvajalec mu omogoča vrnitev v sezoni 2022 v MotoGP.

Honda ni zadovoljna z pogojem, da bi Dovi sodeloval v ostalih tekmovanjih. Pri ekipi KTM so letos ob dveh zmagah zadovoljni z dosedanjim testnim dirkačem Danijem Pedroso. Tako ostane samo še Yamaha, ki bo najverjetneje ostala brez testnega dirkača Jorgeta Lorenzota. Yamaha pa bi mu lahko zagotovila sedež v sezoni 2022 pri Petronas Yamahi, saj ima Valentino Rossi le za eno sezono sklenjeno pogodbo in bi kasneje lahko prišel v MotoGP tudi z svojo ekipo.

Yamaha ni zadovoljna z testi, ki jih je opravil Jorge Lorenzo v Portimau, saj je zaostal za vsemi tekmeci za več kot 2 sekundi na krog. Yamaha tudi zaradi velike finančne pogodbe, ki jo ima do Lorenzota ni pripravljena podaljšati pogodbe z njim. Sedanji testni dirkač Aprillie Bradley Smith bo najverjetneje prevzel mesto v ekipi namesto kaznovanega Andrea Iannoneta. Mesto testnega dirkača pa bi lahko prevzel Španec.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish