Lorenzo jutri z radikalnimi nastavitvami

Avtor prispevka: , objavljeno 3. avgusta 2018 .

Jorge Lorenzo je napovedal, da bo v nadaljevanju dirkaškega konca tedna v Brnu poizkusil uporabiti povsem drugačne, radikalne nastavitve, saj se konvencionalne očitno niso obnesle. Španec je oba petkova treninga končal izven najhitrejše deseterice, za kolegoma na Ducatijevem letošnjem motociklu GP18, pa tudi za tremi dirkači na lanskem motociklu.

“Danes je bil zelo težak dan,” je povedal. “Bili smo manj konkurenčni, kot smo pričakovali, saj smo bili prepričani, da bomo tu imeli manj težav, kot na Sachsenringu, a jih imamo trenutno precej več. Vrnili smo se proti nastavitvam iz Mugella in Montmela, saj smo na zadnjihdirkah premaknili razporeditev teže bolj proti prednjem delu motorja. To je bilanapaka, saj sem na zadnji dirki proti koncu izgubil oprijem na zadnji gumi, zato gremo zdaj nazaj na stare nastavitve.

Za to stezo bomo, kot kaže, morali nastavitve povsem spremeniti, oziroma poizkusiti nekaj povsem drugega, bolj radikalnega, da bomo videli, v katero smer moramo potem z nastavitvami. Trenutno za vodilnimi kar precej zaostajamo. 15. mesto morda ni realno, saj na koncu treninga nisem uporabil nove gume, kot ostali, kljub temu pa nisem med najhitrejšimi tremi.”

Ko je že kazalo, da je Lorenzo našel rešitve za težave, zaradi katerih ni uspel poseči po najvišjih mestih, so se težave znova pojavile. Gre pa za skupek večih težav, ne le eno samo. “Manjka mi skoraj vse,” je pojasnil. “Na zadnjih dirkah sem zaviral pozno in močno. Zdaj pa tega ne morem, niti nimam dovolj hitrosti v ovinkih. Ne najdem oprijema zato izgubljam povsod. Na splošno potrebujem več oprijema na prednji in še posebej na zadnji gumi.”

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish