Lorenzo jezen na Marqueza, nastop na Tajskem pod vprašajem

Avtor prispevka: , objavljeno 23. septembra 2018 .

Jorge Lorenzo je na zaviranju v prvi ovinek dirke v Aragoniji padel in utrpel zlom sredinca na levi nogi, čeprav so prve informacije kazale le na izpahnjen palec.  Bodoči moštveni kolega Marca Marqueza je, potem ko je zapuščal zdravniški center, dejal: “Od zunaj je zzgledalo, kot da sem bil prehiter v ovinku in da sem se preveč nagnil na umazanem delu steze in zato padel,” je dejal Lorenzo. “Mislim, da sem v ovinek zapeljal tako, kot ponavadi, tako kot zadnjih sedem let na tem dirkališču. Toda videl sem, da je Marc zelo agresivno zapeljal na notranjo stran, potem pa mu ni uspelo ostati na liniji. Zapeljal je s steze, na zeleno izletno cono.

Ko je videl, da sem na njegovi zunanji strani me je poskušal blokirati, tako da nisem imel druge možnosti, kot da zapeljem na umazan del steze. Oba sva zapeljala preširoko v ovinek, na liniji pa so bili že drugi dirkači. Nisem želel izgubiti pet ali šest mest, zato sem moral začeti pospeševati. Nisem pa pričakoval, da bo zadnjo gumo spodneslo, sicer ne bi odprl plina. Motor bi postavil pokonci in zapeljal s steze.

Ni mi ostalo drugega in za razliko od Misana, kjer sem bil za padec kriv čisto sam, mi je tokrat Marc pokvaril dirko in moje stopalo. Uničil je tudi možnosti, ki sem jih imel za današnjo zmago, po vsej verjetnosti pa tudi dirko na Tajskem,” je bil jezen Lorenzo, ki ima enega izmed prstov na nogi tudi zlomljenega. “Zdravniki pravijo, da bom moral počivati deset dni, potem pa bomo videli, kako se bo poškodba zdravila.”

Španec pravi, da ne bo zahteval kazni. “Ne bom šel do direktorja dirk, toda najbol me jezi, da vsi mislijo, da sem za padec kriv sam. Ne bi rad spremenil načina dirkanja, toda očitno bo to potrebno v bodoče.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish