Lorenzo je prepričan, da vozi bolje kot predlani

Avtor prispevka: , objavljeno 10. januarja 2018 .

Jorge Lorenzo je po devetih sezonah na motociklu moštva Yamahe, lani sedel na Ducatijev dirkalnik. Trikratni svetovni prvak prvič v karieri ni zabeležil niti ene same zmage razreda MotoGP v sezoni, saj je bilo privajanje na motocikel iz Bologne precej zahtevno.

V skupnem seštevku je osvojil sedmo mesto, izmed treh uvrstitev na oder za zmagovalce pa je bilo drugo mesto v Maleziji njegov najboljši dosežek.

Španec se sicer zaveda, da ga čaka še nekaj dela, preden se bo povsem privadil na Ducatijev motocikel, a je prepričan, da je zdaj boljši dirkač, kot je bil. “Mislim, da sem danes boljši dirkač, kot sem bil dve leti nazaj. Vozim drugačen motocikel, ki je v nekaterih pogledih boljši, v drugih pa slabši, toda korak za korakom se izboljšujem. Še vedno se ne počutim povsem udobno, saj ne morem voziti tako, kot sem vajen, oziroma tako, kot bi rad. Vsakič smo malce bližje in veseli me, kako dobro sodelujemo z moštvom, ki poskuša pripraviti boljši motocikel.

Andrea (Dovizioso) je zmagal na šestih dirkah, sam pa sem odpeljal solidno drugo polovico sezone, zato mislim, da bomo že na začetku letošnje sezone pripravljeni na boj za naslov. ”

Lorenzo je dejal, da je pričakoval težko prvo sezono, hkrati pa je z veseljem sprejel izziv. “Za ta projekt sem se odločil, ker sem želel najti dodatno stimulacijo in nov izziv, nekaj zares težkega, postati prvak z Ducatijem,” je priznal. “Če se nebi želel soočiti z izzivi, bi ostal v moštvu, s katerim sem dirkal devet sezon. Za prestop sem se odločil, ker sem vedel, da me čaka težko delo. Potreboval sem spremembo okolja, nekaj novega, kar bi me motiviralo. Znašel sem se v težkem položaju, še posebej na začetku sezone, ko na voljo nismo imeli oklepa, ki mi je nudil boljši občutek na prednjem delu motocikla. Voziti sem moral drugače, kot vozim ponavadi, toda, kot ste videli, bilo je le vprašanje časa, kdaj se bom privadil. Vedno sem bil konkurenčen z vsakim motociklom, katerega sem vozil in vedel sem, da bo enako tudi z Ducatijem. Zelo blizu sem, da to tudi pokažem na stezi,” je še dodal Španec.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish