LORENZO je pojasnil, zakaj je zapustil DUCATI in odšel v moštvo HONDE

Avtor prispevka: , objavljeno 27. maja 2021 .

Jorge Lorenzo se na začetku ni znašel pri ekipi Ducatija v sezoni 2018. Iskal je razne rešitve med njimi je bil tudi prestop v drugo ekipo. Že pred prvo zmago z Ducatijem v Mugellu se je dogovoril za prestop k Hondi. Po zmagi v Mugellu je začel dosegati boljše rezultate z Ducatijem, vendar je bilo že prepozno saj je bil že dogovorjen z Hondo.

Štirinajst dni med Le Mansom in Mugellom je bilo za Lorenzota najpomembnejših v sezoni, saj je na dirki v Franciji dosegel skromno šesto mesto in 14 mesto v skupnem seštevku. Posledica tega je bila podpis pogodbe z Hondo pred dirko v Mugellu. Sledila je dirka v Mugellu, ki je bila najboljša za Španca odkar je sedel na motor Ducatija. V Italiji je zmagal in potem so se njegovi rezultati začeli močno vzpenjati.

Lorenzo je imel, kar nekaj pogovorov z različnimi ekipami. Pri Suzukiju so se nato odločili vzeti mlajšega Joana Mira. Njegov trener Ivan Lopez se je dogovarjal za prestop v Petronas Yamaho, kar pa Lorenzo ni bil navdušen, saj je bil pred tem v ekipi Yamahe, kjer ni bil preveč zadovoljen. Med dirko v Le Mansu in Mugellu so bila testiranja v Barceloni in takrat je prišla ponudba Honde z strani Alberto Puiga. Ponudba je prišla nepričakovano in Španec je bil takoj zainteresiran. Po dirki v Mugellu, kjer je Lorenzo slavil zmago so se začele stvari spreminjati pri Ducatiju. Motor so prilagodili željam Lorenzota in prihajati so začeli boljši rezultati, vendar je bilo takrat že prepozno, saj je že podpisal pogodbo z Hondo za naslednjo sezono. Kljub temu so pri Ducatiju še naprej razvijali motor, da bi bolj ustrezal Lorenzotu. Sezono je nadaljeval še z zmagama v Barceloni in Avstriji. Prišel je na skupno tretje mesto. V Aragonu pa je sledila poškodba, ki je končala njegovo sezono.

“Leta 2018 sem bil voznik, ki je imel najboljše štarte, zaviral kasneje kot kdorkoli in postavil kolo pokonci, da sem izkoristil vso moč Ducatija, kar pomeni, da sem najboljše pospešil. Vendar sem vedno znova trpel zaradi iste težave. Med dirkami sem imel probleme z utrujenostjo rok, zaradi česar sem zelo upočasnil tempo in tudi težavo pri obračanju, zaradi katere se prednje kolo ni hotelo obračati enako kot zadnje. Menda je to povzročila aerodinamika, tista velika krila, ki jih je imel Ducati, ki so sredi ovinka naredili vrsto turbulence v maksimalnem nagibu, z obrabljenimi gumami pa je to zelo otežilo,” je dejal Jorge Lorenzo.

“V Le Mansu mi je uspelo pobegniti za 6-7 krogov, vendar sem končno odnehal zaradi hitrosti dirkačev za mano. Na koncu sem zasedel 6. mesto z 10 sekundami zaostanka za Marquezom in skupno nabral po štirih dirkah le 16 točk, kar je bilo dovolj za 14 mesto. Petrucci, ki so ga mnogi postavljali, kot nadomestnega dirkača pri Ducatiju je končal na drugem mestu skupno pa je bil peti. Zato sem se odločil za ta korak. Nekaj zanimanja je na začetku izkazal tudi Suzuki, vendar je stavil na mlajšega dirkača Joana Mira. Pri Hondi na začetku ni bilo zanimanja, zato se mi je zdelo, da je edina možnost bila Petronas Yamaha, vendar nad to idejo nisem bil zadovoljen saj bi se mi zdel to korak nazaj, ker sem videl že pred tem kakšne razmere so pri Yamahi,” je še dodal Španec.

“Med Le Manom ​​in Mugellom je bil preizkus v Montmelu. Ostal sem v hotelu v Barceloni, da bi pred njim treniral, med kolesarjenjem pa me je presenetil Alberto Puig, ki mi je rekel, da obstaja možnost, da se pridružim k Hondi. Bil sem zadovoljen predvsem nad tem, da mi je rekel Puig naj mu zaupam. Moj trener Ivan Lopez je še vedno strmel k temu, da bi se pridružil k Petronasu toda moja odločitev je bila drugačna,” je povedal Lorenzo, kako je prišlo do podpisa pogodbe z Hondo.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj