Lorenzo je imel težave s pogonskim agregatom

Avtor prispevka: , objavljeno 9. aprila 2016 .

Jorge Lorenzo je pojasnil, da njegov čas drugega treninga v Austinu ne kaže njegove prave forme, saj je imel težave s pogonskim agregatom. Aktualni prvak je bil sicer najbližji zasledovalec najhitrejšega Marca Marqueza na prvem treningu, na drugem pa je odpeljal šele peti čas, osem desetink za znova najhitrejšim dirkačem Honde.

Lorenzo je moral zaradi tehnične napake večji del treninga voziti na rezervnem motociklu, na katerem pa ni imel pravih nastavitev. “Zjutraj smo bili precej blizu Marquezu,” je pojasnil Lorenzo. “Popoldan pa smo iemli težave s pogonskim agregatom na prvem motociklu, na katerem sem imel najboljše nastavitve. Na drugem smo poizkušali z drugačnimi nastavitvami, ki pa niso bile uredu.”

Španec je kljub temu prepričan, da lahko v Austinu poseže po visokih rezultatih. “Lahko bi dosegli boljši as. Ne vem, če smo lahko tako hitri, kot Marquez, ki ima rad to stezo in je na njej zares hiter, a smo blizu. Bližje, kot v prejšnjih letih, med dirko pa smo lahko konkurenčni in konstantni.”

Dirkač Yamahe pa je tudi precej bolj zadovoljen z novimi Michelinovimi gumami. “Sprva sem se bal, da bomo imeli s temi novimi gumami težave, toda dopoldan sem že po nekaj ovinkih videl, da so se hitro ogrele, tako da sem z njimi zadovoljen. Gume sicer niso tako dobre, kot prejšnje, a so blizu. Bomo videli, kakšna bo razlika jutri, ko bomo preizkusili še tršo zmes,” je še dodal.

Foto: Yamaha

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo