Lorenzo je dobil “super ponudbo” Ducatija

Avtor prispevka: , objavljeno 29. marca 2016 .

Giacomo Agostini trdi, da je Jorge Lorenzo od moštva Ducati dobil super ponudbo, če se jim pridruži prihodnjo sezono. Lorenzo je še prejšnji teden dejal, da ima le ponudbo s strani Yamahe, čeprav pa je njegov menedžer dejal, da pričakujejo tudi druge ponudbe.

Valentino Rossi je z Yamaho že podaljšal sodelovanje do konca sezone 2018, Lorenzova prihodnost pa še ni jasna, saj aktualni svetovni prvak še premleva svoje možnosti.

“Upam, da Lorenzo podpiše z Ducatijem,” je dejal Agostini, dirkaška legenda motociklizma. “Vem, da mu je Audi (lastnik znamke Ducati) dal super ponudbo.”

Italijan je prepričan, da je Lorenza treba le prepričati, da lahko naredi razliko pri Ducatiju, če želijo, da zapusti Yamaho, ki ima trenutno najbolj kompleten motocikel od vseh.

“Vprašanje je, če je vsota denarja dovolj visoka, da bi se Jorge odrekel najboljši opremi, ki jo Yamaha nudi ta trenutek. Če ga bodo prepričali, da lahko izboljša motor, potem bo z veseljem sprejel izziv prestopa k Ducatiju, toda mislim, da za zdaj ni povsem prepričan,” je dodal Agostini.

Foto: Yamaha