Lorenzo iz Barcelone brez kazni

MotoGP: Jorge Lorenzo za povzročitev nesreče v Barceloni ni bil kaznovan
Avtor prispevka: , objavljeno 16. junija 2019 .

Jorge Lorenzo iz Barcelone odhaja brez kazni za povzročitev nesreče, zaradi katere so poleg njega odstopili trije dirkači iz ospredja prvenstva. Dirkač Honde je pri dvoboju z Maverickom Vinalesom za tretje mesto v desetem zavoju padel, pri tem pa zbil še Vinalesa, Andreo Doviziosa ter Valentina Rossija.

Lorenzov moštveni kolega Marc Marquez je na dirki zmagal in močno povečal prednost v točkovanju prvenstva, po dirki pa je stopil v bran Lorenzu, kakor je to storil tudi Cal Crutchlow, in dejal da si Majorčan ne zasluži kazni. Prav nasprotnega mnenja pa sta bila Vinales in Dovizioso. Prvi je zahteval, da petkratnega svetovnega prvaka komisarji na naslednji dirki pošljejo na zadnje štartno mesto. Toda komisarji zveze FIM so preučili posnetke dogodka in ocenili, da je šlo za dirkaško nesrečo, zato Lorenza niso kaznovali.

Lorenzo je v letošnji sezoni zbral 19 točk in zaseda petnajsto mesto, medtem pa je Marquez v skupni razvrstitvi prvenstva nabral že 37 točk prednosti pred Doviziosom. Ta naj bi po besedah Lorenza, sprejel opravičilo. “Sprejel ali ne, to ne spremeni ničesar. Zato je morda bolj pametno sprejeti opravičilo. Lepo od njega, da se je prišel opravičiti, toda to ne spremeni ničesar,” je povedal Dovizioso.