Lorenzo in Rossi ne izključujeta zmage

Avtor prispevka: , objavljeno 13. avgusta 2016 .

Dirkača tovarniške Yamahe, Valentino Rossi in Jorge Lorenzo po izredno izenačenih kvalifikacijah za VN Avstrije menita, da lahko tudi zmagata, čeprav je po prvih prostih treningih kazalo, da bosta Ducatija neulovljiv. Rossi se je na kvalifikacijah vrinil med Ducatijeva dirkača Andreo Iannoneja in Andreo Doviziosa, Lorenzo pa je bil četrti, manj kot desetinko za njima.

“Z današnjim dnem sem zadovoljen, čeprav dosežen rezultat ni najboljši, ni pa niti slab,” je dejal Lorenzo. “Predvsem me veseli, da smo od včeraj do danes proti Ducatijema uspeli toliko nadoknaditi. Oba z Valentinom sva odpeljala dobra kroga. Moj ni bil popoln, a je bil blizu. V tretjem sektorju, kjer smo ves konec tedna imeli največ težav, sem izgubil dve ali tri desetinke, kar je preveč. Toda na preostalih delih steze sem bil konkurenčen. Bila sta malce hitrejša, a smo blizu.”

Boljše forme je bil vesel tudi Rossi. “Tretjega treninga nismo začeli najbolje. Nekaj smo spremenili, da bi izboljšali pospeševanje, a sem imel več težav. Nato pa smo z ekipo uspeli za popoldan dobro pripraviti motor. Že na četrtem treningu sem bil tretji najhitrejši, takoj za Ducatijema in imel sem dober občutek. Za kvalifikacije pa nam je nato uspelo motor še izboljšati, tako da sem lahko peljal še hitreje. Na zaviranjih sem imel dober občutek in v ovinek sem lahko pripeljal nekoliko hitreje, kar je za naš motocikel zelo pomembno. Seveda je pomembno dirko začeti iz prve vrste, več pa bomo videli jutri. Temperatura steze, pogoji in še posebej izbira gum bo zelo pomembna,” je še dodal Italijan, ki predvideva, da bi se za zmago lahko borilo vseh prvih šest dirkačev.

“Z enim očesom bom moral spremljati Ducatija, da mi ne pobegneta, z drugim pa moram opazovati, kaj bo počela druga vrsta,” je dejal Rossi. “Lorenzo, Marquez in Vinales so vsi dovolj hitri, da se jutri borijo za zmago. Na prvih šestih štartnih mestih je šest letošnjih najmočnejših dirkačev, tako da nas lahko čaka dobra dirka.”

Tudi Lorenzo se strinja, da bo Marquez jutri nevaren tekmec vsaj njemu in Rossiju. “Mislim, da smo z Valentinom in Marquezom podobno hitri,” je dejal aktualni prvak. “Bomo videli, kako bo šlo Ducatijema skozi dirko, toda mi trije smo podobno hitri. Skozi celotno dirko moramo imeti dober tempo, saj bo dirka dolga. Še posebej bo naporen drugi del dirke, kjer bo pomembno imeti še nekaj oprijema na gumah, ter kljub temu voziti kroge vsaj tam okrog minute in 24 sekund,” je ocenil Lorenzo.

Foto: Yamaha