Lorenzo ima pred dirko v Brnu visoka pričakovanja

Avtor prispevka: , objavljeno 3. avgusta 2017 .

Jorge Lorenzo je na dirkališču v Brnu v preteklosti dosegal dobre rezultate, zato dirkač Ducatija upa, da bo tu lahko tudi letos, ko se še privaja na nov motocikel po prestopu iz Yamahe, dosegel vzpodbuden rezultat. Trikratni svetovni prvak je na tem češkem dirkališču v razredu MotoGP v devetih nastopih zmagal dvakrat in sicer leta 2010 ter 2015, ob tem pa je še trikrat stal na odru za zmagovalce.

“Nahajamo se na polovici sezone in po nekaj dneh počitnic po dirki v Nemčiji sem se lotil treninga in priprav za nadaljevanje sezone,” je povedal. “Zadnje tri tedne sem trdo treniral in se pripravljal na drugi del prvenstva. Na dirkališču Brno se vedno počutim zelo dobro in mislim, da tu lahko iz mojega motocikla izvlečem dober rezultat. Steza je zelo ovinkasta, zavoji pa so med sabo povezani. Na to prizorišče me vežejo lepi spomini. Komaj čakam, da se z ekipo vrnemo k delu in poskušamo postati bolj konkurenčni na zadnjih devetih dirkah prvenstva in prepričan sem, da bomo naredili velik korak naprej,” je še dodal.

Njegove možnosti bodo morda še nekoliko boljše, saj bodo pri Ducatiju uporabili nov oklep motocikla, ki so ga na nedavnem testiranju v Misanu preizkusili s pomočjo Danila Petruccija in Michela Pirroja. “Jutri ga bomo preizkusili na tej stezi. Če ga že imamo, je najbolje, da ga poskušamo uporabiti čimprej, tako da bomo imeli dovolj časa, da prilagodimo nastavitve, če se bo izkazal za koristnega,” je pojasnil Lorenzo, ki predvsem upa, da bo novost pomagala izboljšati občutek na prednjem kolesu. “V Valenciji smo testirali s krilci in motocikel je bil sicer drugačen, kot Yamahin, ampak občutek je bil zelo dober. Brez krilc smo imeli nekaj težav, zato upam, da bo ta novi oklep pomagal izboljšati prednji del.”

Foto: Ducati