Lorenzo: F1 dirkalnik je presenetljivo lahko voziti

Avtor prispevka: , objavljeno 6. oktobra 2016 .

Jorge Lorenzo je danes v Silverstonu vsaj za en dan postal dirkač Formule ena. Monster Energy, skupni sponzor moštva Mercedes in Yamaha, je Špancu omogočil enodnevno testiranje z dirkalnikom W05, s katerim je Lewis Hamilton v sezoni 2014 postal svetovni prvak.

Malorčan je testiranje vzel zelo resno, saj je dirkalnik, in sebe za volanom, gnal do mej. “Rad bi se zahvalil Monsterju za to priložnost,” je dejal aktualni prvak. “Bila je izjemna izkušnja, kot bi se mi uresničile sanje. Delal sem ob najboljših inženirjih, vozil dirkalnik Formule 2, se preizkusil v simulatorju in na koncu sem okusil pravo stvar.”

Čeprav časi krogov niso bili na voljo, je bil dirkač Yamahe z njimi zadovoljen: “Kakor so mi povedali inženirji, so bili moji časi zelo konkurenčni.” Na njem pa je največlji vtis pustilo to, kako lahko je voziti dirkalnik. “Tako miren je. Pričakoval sem, da bo bolj nervozen in naporen za vožnjo, toda na koncu je bilo vse zelo dobro. Vse od volana do motorja. Zelo lahko ga je bilo peljati v ovinkih pa je zares zelo hiter. Neverjetno, koliko oprijema ima. V prvem krogu čutiš vso moč, toda ko se nanjo navadiš, je vse zelo podobno motorju MotoGP. Toda v ovinkih gre za popolnoma drug svet, saj skozi ovinke voziš tudi 40 kilometrov na uro hitreje. Presenetilo me je tudi, kako pozno lahko zaviraš. Noro, koliko oprijema ustvari avto pod polnim plinom v hitrih ovinkih,” je še dodal Španec, ki je na inćenirjih Mercedesa s svojim pristopom pustil zelo dober vtis.

“Takoj od trenutka, ko je prispel, je bil poln navdušenja in težko je čakal, da sede za volan,” je dejal Richard Lane, Mercedesov inženir. “Po vsaki vožnji je premleval zbrane podatke in iskal, kje se lahko izboljša. Ob tem je postalo jasno, zakaj je večkratni vsetovni prvak na dveh kolesih. Njegovo zanimanje za podrobnosti je bilo neverjetno. S povratnimi informacijami je čas kroga izboljšal z vsako vožnjo,” je še dodal Lane.

Med prvimi motociklističnimi prvaki, ki so se podali za volan dirkalnih avtomobilov je bil John Surtees, ki je po sedmih naslovih svetovnega prvaka na dveh kolesih, leta 1964 postal tudi svetovni prvak v Formuli ena. Še pred tem se je v svet Formule ena podal Mike Hailwood, ki je v formuli ena nastopil leta 1963.