Lorenzo: Ducati že zaostaja z razvojem za 2018

Avtor prispevka: , objavljeno 18. novembra 2017 .

Jorge Lorenzo ocenjuje, da njegovo moštvo Ducati, v primerjavi s tekmeci, zaostaja pri razvoju motocikla za prihodnjo sezono. V italijanskem moštvu so na dvodnevnem testiranju v Valenciji preizkušali le majhne spremembe na motociklu, njihovega izzivalca za sezono 2018 pa bodo predstavili šele prihodnje leto.

Medtem pa so pri Hondi že vozili s prototipom šasije in pogonskega agregata za novo sezono, kar po mnenju Lorenza pomeni, da je Honda korak pred Ducatijem.

“Morda smo malce v zaostanku za drugimi,” je povedal. “Drugi so že testirali nove pogonske enote in šasije. Še posebej Honda se je očitno izboljšala, mi pa še nimamo ničesar povsem novega. Iz nekega razloga novi deli še niso pripravljeni, kar bomo mrda lahko izkoristili v Sepangu, čez mesec in pol, ko bodo novosti zagotovo že nared.”

Španec je dejal, da majhne izboljšave, katere so preizkušali v Valenciji, niso dale vidnih rezultatov. “Delno novi motocikel ne deluje nič bolje od trenutnega,” je pojasnil. “Preizkusili smo veliko stvari, toda na koncu koncev nismo našli nič izboljšav.”

Lorenov moštveni kolega Andrea Dovizioso je dejal, da je Ducati testiranje izkoristil za določitev smeri razvoja za prihodnjo sezono. “Preizkušali smo malenkosti, žal pa nismo imeli motocikla za prihodnjo sezono, s katerim bi zares začeli priprave. Želeli smo le preizkusiti različne rešitve in določiti kaj bomo namestili na novi motocikel,” je pojasnil Italijan.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish