Lorenzo drago plačal zmedo v Ducatijevih boksih

Avtor prispevka: , objavljeno 6. avgusta 2017 .

Jorge Lorenzo je dirko za VN Češke začel solidno in v enem trenutku celo vodil, a ko se je steza začela sušiti so se njegovi upi po dobrem rezultatu razblinili. Za to je bila kriva zmeda v Ducatijevih boksih, kjer drugi motocikel ni bil pripravljen za suhe pogoje.

Zmagovalec dirke Marc Marquez je na menjavo motocikla pripeljal ob koncu drugega kroga, pri Ducatiju pa so poskušali odgovoriti na taktiko dirkača Honde in v bokse na menjavo poklicali tudi Lorenza. A ko je Španec pripeljal v bokse, njegov drugi motocikel ni bil pripravljen, zaradi počasnega postanka pa je trikratni svetovni prvak padel na devetnajsto mesto od koder se je do konca dirke prebil do skromnega petnajstega mesta in ene same točke.

“Danes smo izgubili zaradi pozne odločitve, da motocikel pripravimo za suho stezo,” je pojasnil Lorenzo. “Težave, ki smo jih imeli in izgubljen čas, so dali Marquezu veliko prednost, ker so menjavo na suhe nastavitve načrtovali že pred dirko, najbrž ko so že stali na štartni vrsti. Tri ovinke pred vhodom v bokse sem na zaslon prejel obvestilo, naj pridem na menjavo, zato sem pričakoval, da bo motocikel že pripravljen, vendar ni bil. V moštvu so se, ko so videli kako hiter je Marc, odločili tvegati in me poklicati v bokse, da ne bi izgubili še več časa. Ko sem pripeljal v bokse sem videl, da je ekipa še vedno delala na motociklu. Menjali so vzmetenje, spreminjali nastavitve. Motocikel se je čudno obnašal in povedali so mi, da so nastavitve delno za mokro in delno za suho stezo, zato niti nisem mogel voziti hitreje,” je bil razočaran Španec, ki se ponavadi na mokri stezi ni znašel, danes pa bi mu mokra dirka ponudila dobro možnost za prvo zmago z Ducatijem.

“Bil sem res hiter, saj sem imel popolno zaupanje v motocikel in hiter bi bil ne glede na to, koliko vode bi bilo na stezi. Imel sem smolo, da se je steza začela sušiti petnajst minut pred dirko. Dežna dirka bi bila idealna za mojo prvo zmago z Ducatijem in danes sem čutil, da sem imel to možnost. Toda letos smo naredili veliko napak. Tokrat so napako naredili fantje v boksih, kar pa pač moramo sprejeti.”

Foto: Ducati

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish