Lorenzo: Dovizioso namerno izpodkopava mojo moralo

Avtor prispevka: , objavljeno 7. aprila 2018 .

Jorge Lorenzo je poleg osvojenih naslovov svetovnega prvaka morda najbolj znan po zapletenem odnosu z nekdanjim moštvenim kolegom Valentinom Rossijem, ko sta skupaj dirkala za Yamaho. Toda Španec je dve leti nazaj prestopil k Ducatiju, trenutno pa še čaka na novo pogodbo z italijanskim moštvom, saj se mu trenutna izteče ob koncu sezone.

Njegov zdajšnji moštveni kolega Andrea Dovizioso je vse bližje novi pogodbi, moštvo pa pogajanj z Lorenzom še ni začelo, že včeraj pa je Italijan dejal celo, da ga nebi presenetilo, če bi Jorge moštvo zapustil. Njegova izjava je očitno razburila Lorenza, ki je dejal, da se Dovi poigrava z njim in mu poskuša izpodkopati moralo. “Dovi je zelo pameten kajne,” je bil sarkastičen Lorenzo. “Vse ve. Vso mojo kariero mi že poskuša izpodkopati moralo in to še vedno počne tudi zdaj, ko sva moštvena kolega, zato to zame ni nič novega. Vedno poskuša in že dolgo ima takšen odnos z mano preko medijev, toda to me ne gane.”

Lorenzo in Dovizioso sta bila pred več kot desetimi leti tekmeca za naslov v 125 in 250 kubičnih razredih. Lorenzo je bil v srednjem razredu uspešnejši od Doviziosa, katerega je porazil dvakrat in nato napredoval v MotoGP.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish