Lorenzo dobil kvalifikacije, Rossi šele z 18. mesta

Avtor prispevka: , objavljeno 22. septembra 2018 .

Jorge Lorenzo je na kvalifikacijah za VN Aragonije osvojil tretji zaporedni najboljši položaj na zadnjih treh kvalifikacijah. Najbolj se mu je z zadnjim poizkusom približal moštveni kolega pri Ducatiju, Andrea Dovizioso, medtem ko Marc Marquez zaradi gneče na stezi ni uspel izboljšati svojega časa in bo dirko začel s tretjega mesta.

V zadnjih dveh minutah kvalifikacij se je deset dirkačev vozilo v skupini, čakajoč na pomoč zavetrja dirkača pred njimi. Do izteka časa je bil najhitrejši Marc Marquez, toda Lorenzo in Dovizioso, ki sta pridobila z vožnjo v zavetrju, sta ga zrinila z vodilnega položaja. Lorenzo je bil na koncu 0.014 sekunde hitrejši od Doviziosa ter 0.065 sekunde od Marqueza.

Cal Crutchlow je uspel ostati na četrtem mestu, čeprav je v zadnjem poizkusu padel, v drugi štartni vrsti pa mu bosta družbo delala Andrea Iannone in Dani Pedrosa.

Sedmo mesto je osvojil Danilo Petrucci pred Alvaro Bautisto, Alexom Rinsom ter Jackom Millerjem. Maverick Vinales in Takaaki Nakagami, ki sta se v hitrejšo kvalifikacijsko skupino prebila iz prvega dela kvalifikacij, sta zasedla zadnji dve mesti.

Valentino Rossi je izpadel v prvem delu kvalifikacij, kjer je postavil šele osmi čas. Dirko bo tako začel šele z osemnajstega mesta, kar je za Italijana najslabši kvalifikacijski dosežek v zadnjih dvanajstih letih in najslabše štartno izhodišče po VN Valencije 2015, katero je začel z zadnjega mesta.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish