Lorenzo: Bojim se padca, dirka bo le trening

Avtor prispevka: , objavljeno 24. avgusta 2019 .

Jorge Lorenzo je dejal, da bo jutrišnja dirka edina v njegovem življenju, na kateri se ne bo obremenjeval s tem, kje jo bo končal. Dirkač Honde bo nastop v Silverstonu vzel kot trening za telo, čeprav še vedno čuti bolečine. “”Ni mi všeč, da sem zadnji, oziroma skoraj zadnji,” je povedal. “Toda položaj je tak, kot je. Moja poškodba se še ni povsem zacelila in po prostih treningih čutim bolečine. Izgubil sem veliko mišične mase, pa tudi fizična kondicija ni takšna, kot bi morala biti, po teh dveh mesecih brez vožnje z motorjem.

Ostati moram potrpežljiv, saj bo že na testiranjih v Misanu bolje, še posebej na dirki v Misanu pa bom lahko poizkusil voziti hitreje, zavirati močneje in se približati časom, ki bi jih moral voziti. Jutri bom na dirki vozil, kot na treningu, kjer se bom znova navajal na motocikel. Verjetno bom težko končal dirko, a to je moj cilj. To bo ena izmed edinih dirk v mojem življenju, kjer končna uvrstitev ne bo pomembna. Vseeno mi je, če bom zadnji, ali najpočasnejši,ali pa če končam pred enim ali dvema dirkačema. Pravzaprav bi s tem, če bi želel koga prehiteti, tvegal veliko več, kar pa nima smisla, glede na moje stanje. ”

Kljub temu pa Lorenzo meni, da se je odločil prav, ko se je na motocikel vrnil že zdaj. “Če bi se vrnil kasneje, bi to otežilo vse skupaj. Če bi počakal še eno ali dve dirki, bi se poškodba zacelila, toda istočasno bi izgubil še več mišic, refleksov in navad, zato menim, da je to pravi trenutek za vrnitev. Seveda je zadnje, kar si želim, da bi padel, še posebej ne tako, kot v Assnu, saj bi zlahka zlomil še kaj, kar pa bi bila katastrofa. Ko bom čutil, da je poškodba zaceljena, bom lahko vozil bolj sproščeno in upam, da tako kot v preteklih letih. Za zdaj pa imam v podzavesti strah pred novim padcem. Toda zato se moram brzdati in se izogniti tveganjem. Najboljši trening je vožnja motocikla, zato bo jutrišnja dirka zame trening za testiranja, ki bodo čez štiri dni v Misanu,” je še dodal Lorenzo.