Lorenzo bo še moral počakati na testiranje letošnjega Yamahinega motocikla

Avtor prispevka: , objavljeno 10. februarja 2020 .

Jorge Lorenzo po včerajšnjem testu: “Pri Yamahi so se odločili, da mi še ne omogočijo testiranje letošnjega motocikla, saj nismo imeli dovolj časa in delov.”

Španski dirkač je od možnih šestih testnih dni, če vključimo še Shakedown test bil na stezi v Sepangu prisoten le dvakrat. Ob tem je imel zaenkrat priložnost testirati le lanski Yamahin motocikel. Trikratni svetovni prvak si je sicer želel preizkusiti tudi letošnjo specifikacijo, vendar bo na to moral počakati vsaj še do naslednjih testiranj.

“Žal mi pri Yamahi zaradi nekaterih razlogov niso omogočili testiranja letošnjega motocikla,” je po zadnjem dnevu v Sepangu, ki ga je zaključil na dvajsetem mestu dejal Lorenzo.

“O tem so sicer razmišljali, toda se na koncu odločili, da tega še ne bodo storili. Na nek način naj ne bi bilo to dovolj ‘varno’. To pa predvsem zato, ker nismo imeli dovolj časa in delov, da pripravili še en nov motocikel zame. Za moštvo bi bilo sicer zelo dobrodošlo imeti še tretje ali četrto mnenje o novem motociklu.”

Kljub temu pa je bil Lorenzo zadovoljen že z dejstvom, da je ponovno vozil Yamahin motocikel.

“Občutki so zelo dobri. Zelo podobni tistim, ko sem prvič prišel v moštvo. Motocikel se na srečo, ali pa na nesrečo ni veliko spreminjal. Še vedno pa je zelo konkurenčen in predvsem enostaven za vožnjo. V teh dveh dneh sem odkril dve ali tri šibki točki na katere se moramo osredotočiti. Imamo pa tudi kar nekaj dobrih stvari na katerih je potrebno graditi.”

V zadnjem obdobju se veliko govori tudi, da bi Lorenzo lahko junija na domači dirki v Barceloni nastopil kot wild-card dirkač.

“Yamaha se je zanimala zame že kmalu po tem, ko sem naznanil svojo upokojitev. Tako sem zelo kmalu dobil povabilo za ponovno sodelovanje. Sam se moral še nato odločiti ali si želim ponovno voziti motocikel. Ker je šlo za Yamaho je bila odločitev precej lažja.”