Lorenzo bo izpustil tudi dirko v Nemčiji

Jorge Lorenzo motocikla garaža Honda
Avtor prispevka: , objavljeno 28. junija 2019 .

Jorge Lorenzo bo zaradi poškodbe hrbtenice izpustil tudi dirko v Nemčiji, ki je na sporedu prihodnji teden, so sporočili iz Honde. Lorenzo je na treningu v Assnu grdo padel in si poškodoval šesto vretence. Špančev dirkaški konec tedna na Nizozemskem je bil praktično takoj končan, Alberto Puig, šef moštva, pa je potrdil, da bo trikratni svetovni prvak izpustil tudi dirko na Sachsenringu.

Lorenzo bo moral naslednjih nekaj tednov nositi opornico, za ponovni nastop pa naj bi bil nared pred VN Češke v Brnu, ki bo v začetku avgusta. “Padel je že prejšnji teden v Barceloni in že takrat ga je bolelo na istem mestu, kot danes,” je pojasnil Puig, ki je dejal, da ni jasno, ali je današnji padec povzročil zlom, ali pa je le poslabšal poškodbo iz Barcelone. “Z današnjim padcem se je stanje močno poslabšalo. Izpustil bo Sachsenring, upamo pa, da se bo vrnil v Brnu,” je povedal.

V Assnu Honda Lorenza ne bo nadomestila, bodo pa razmislili o zamenjavi za Sachsenring. Prvi v vrsti je zagotovo Stefan Bradl, testni in rezervni dirkač moštva.