Lorenzo bi z Ducatijem pisal zgodovino

Avtor prispevka: , objavljeno 21. aprila 2016 .

Jorge Lorenzo je pojasnil, da je za njegovim prestopom k Ducatiju med drugimi tudi ta razlog, da lahko z novim moštvom doseže več zgodovinskih rezultatov. Španec bo ob koncu letošnje sezone sklenil devetletno sodelovanje z Yamaho, po treh osvojenih naslovih svetovnega prvaka pa je priznal, da bi mu lahko motivacija upadla, čeprav je prisegel, da bo do konca letošnje sezone dal vse od sebe za “modro” moštvo.

“Pri Yamahi je naslov prvaka, le naslov prvaka,” je povedal. “Če pa zmagaš z Ducatijem, s katerim je prej zmagoval le Casey Stoner, lahko pišeš zgodovino. To je del mojega novega izziva. Za prestop sem imel več razlogov, največji pa je bila moja motivacija. Poleg tega pa tudi izziv, da zmagam z drugim motorjem in da se za zmage maksimalno potrudim. Čutil sem, da potrebujem nov izziv. Sanjaril sem, da bom pri Yamahi do konca sezone, toda zavoljo motivacije sem se odločil za prestop v drugo moštvo.

Hvaležen sem Yamahi za vsa ta leta. K sebi so me vzeli, ko sem bil star 18 let. Brez Yamahe ne bi bil trikratni prvak razreda MotoGP,” je priznal Lorenzo, ki je zanikal, da bi na odhod iz Yamahe vplival status v moštvu. “Pri Yamahi mi nikdar ni bilo važno, ali sem prvi ali drugi dirkač. Zame je bilo dovolj, da sem imel enake možnosti, kot moj moštveni kolega, saj sem prepričan v svoje zmožnosti.”

Špancu pa je pri prestopu k Ducatiju všeč tudi misel na to, da bo lahko motor oblikoval po svojih željah, za razliko od položaja pri Yamahi, kjer sta za razvoj skrbela skupaj z Valentinom Rossijem. “Ducati lahko ubere povsem drugačen pristop,” je dodal. “V bodoče bom imel več besede pri smeri razvoja, s čimer bom lahko ustvaril motor, kakršnega želim imeti. Pri Ducatiju me bodo bolj upoštevali.”

Kljub številnim vprašanjem o prihodnosti, pa Lorenzo pravi, da bo v Jerezu ta konec tedna dirkal tako, kot doslej. “Če na motorju razreda MotoGP nisi osredotočen, je to lahko nevarno zato moram biti osredotočen na svoje delo. Moja prihodnost je za zdaj določena, a je še zgodaj, da bi že razmišljal o prihodnji sezoni,” je dodal.

Foto: Yamaha

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo