Lorenza še vedno skrbijo Michelinove gume

Avtor prispevka: , objavljeno 5. aprila 2016 .

Sezona MotoGP se nadaljuje ta konec tedna v Austinu, Jorge Lorenzo pa je priznal, da ga še vedno skrbi vzdržljivost Michelinovih gum. Michelin se je v Argentini znašel pred valom kritik, potem ko je Scottu Reddingu z zadnje gume na prostem treningu odstopila tekalna plast. Podobno pa se je zgodilo Lorisu Bazu na testiranjih v Sepangu. Prvoten odziv proizvajalca gum je bil uvedba rezervne gume, z drugačno konstrukcijo, a je načrt padel v vodo v nedeljo dopoldan, ko zaradi dežja novih gum ni bilo mogoče preizkustiti. Dirkači so tako dirkali na prvotnih zmeseh gum, ki jih je Michelin po treningih umaknil, da pa ne bi prišlo do novih težav, so uvedli obvezno menjavo sredi dirke.

Lorenzo je bil do gum kritičen že v soboto, zdaj pa se boji, da bomo v Teksasu priča novim težavam. “Situacija je zapletena, saj ne vemo kakšne gume nam bodo dali v Austinu, kjer so ponavadi potrebne precej bolj mehke gume, kot v Argentini,” je dejal Španec. “Morda bodo zaradi večje varnosti ponudili še trše gume od tistih, ki smo jih uporabili v Argentini. Položaj je zapleten, vendar upam, da se ne ponovi kar se je v Maleziji zgodilo Bazu, ter Reddingu. Toda to je odvisno od Michelina, ne od nas.”

Ker sta Baz in Redding oba višja od 185cm, so nekateri ugibali, da lahko težave z gumami povzroča teža dirkačev. Pri Michelinu so za nesrečo Baza okrivili prenizek tlak v gumah, toda Lorenzo se z razlago ne strinja.

“Nihče ne ve, točno kaj se je zgodilo. Je šlo za počeno gumo, kot pravijo eni, ali pa za prenizek tlak. Slišal sem, da je bil tlak v gumah skoraj normalen, ampak mislim, da tudi če dirkač tehta 100 kilogramov, ali pa če so gume napolnjene le na polovico predpisanega tlaka, do takšnih stvari ne bi smelo prihajati,” je še dodal aktualni prvak.

Foto: Yamaha

Napiši komentar

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo