Lorenza bolj kot naslov, skrbi njegova forma

Avtor prispevka: , objavljeno 5. septembra 2016 .

Jorge Lorenzo se vse manj obremenjuje z dejstvom, da bo težko ubranil naslov svetovnega prvaka, saj mora najti rešitev za slabo formo, ki jo je kazal na zadnjih dirkah.

Španec za vodilnim Marcom Marquezom z osmim mesto v Veliki Britaniji zaostaja še več in sicer šest dirk pred koncem za dirkačem Honde zaostaja za 64 točk, oziroma 14 za moštvenim kolegom Valentinom Rossijem.

“S prvenstvom se ne obremenjujem več, saj nisem konkurenčen in izgubljam točke,” je priznal aktualni svetovni prvak.

“Na zadnjih dirkah se vedno zgodi nekaj, da izgubljam točke. Bomo videli, kako bo v Misanu. Če bo steza suha bi moral biti dovolj hiter tudi za zmago. Če bo deževalo, pa moram najti rešitve za svoje težave,” je pojasnil.

Yamaha v Silverstonu na suhi stezi ni bila tako močna, kot ponavadi, zato so na Lorenzovi strani garaže tvegali s tršim vzmetenjem, ki pa se ni obneslo. “Z nastavitvami smo tvegali. Želeli smo jih preizkusiti na jutranjih ogrevanjih, toda v dežju to ni imelo smisla. Pred dirko smo tako tvegali in nastavili trše vzmetenje, kar se nam je dobro obneslo leta 2012. Danes pa ni šlo,” je bil po dirki razočaran Lorenzo.

“Na neravninah vezmetenje ni delovalo dobro, pravzaprav je bilo še slabše, poleg tega pa sem imel tudi manj oprijema. Ko sem v prvem krogu vozil za Danijem sem videl, da lahko v ovinek zapelje precej hitreje,” je pojasnjeval Španec, ki se je soočil še z vibracijami zadnje gume, zaradi katerih je moral dodatno upočasniti.

“Sledil sem Doviziosu in videl sem drugo skupino dirkačev. V devetem krogu sem začutil vibracije na zadnji gumi, kot bi z nje odpadel del tekalne plasti. Močno sem moral upočasniti. Vozil sem še kaki dve sekundi na krog počasneje, kot prej. Takrat me je prehitel Aleix Espargaro s katerim nisem več mogel držati stika,” je še povedal Lorenzo.