Lopez: Lotus bolje pripravljen od konkurentov

Avtor prispevka: , objavljeno 11. februarja 2014 .

Lastnik ekipe Lotus, Gerard Lopez strogo zavrača očitke, da naj bi bila njegova ekipa iz Enstona predvsem finančno slabo pripravljana na novo sezono. Ekipa je imela namreč v lanski sezoni kar nekaj težav, zaradi česar jih je predčasno zapustil Kimi Raikkonen. No letošnja predsezonska testiranja v Jerezu pa so se pričela brez Lotusa, a to po besedah Gerarda naj ne bi bilo zaradi denarja: »Vedeli smo, da bomo imeli nekaj tehničnih težav z Renaultovimi agregati.

Smo se pa kljub temu testirali tede dni kasneje, kar ni bilo prav nič ceneje. Ljudje so sicer govorili, da imamo finančne težave, a to ne drži, saj smo kljub vsemu spleljali testiranje.« Kot rečeno je torej Lotus uspešno splavil E22, a teden dni kasneje kot ostala Renaultova moštva.

Lopez tako pravi, da naj bi bili bolje pripravljeni od ostalih: »Verjetno smo bolje pripravljeni kot ostali. Morda je bila naša strategija delati dlje v tovarni in šele nato testirati boljša. Videli bomo v Bahrajnu, vsekakor pa ne bomo omenjali ostalih kot oni omenjajo nas.«

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj