Lopez: Lotus bolje pripravljen od konkurentov

Avtor prispevka: , objavljeno 11. februarja 2014 .

Lastnik ekipe Lotus, Gerard Lopez strogo zavrača očitke, da naj bi bila njegova ekipa iz Enstona predvsem finančno slabo pripravljana na novo sezono. Ekipa je imela namreč v lanski sezoni kar nekaj težav, zaradi česar jih je predčasno zapustil Kimi Raikkonen. No letošnja predsezonska testiranja v Jerezu pa so se pričela brez Lotusa, a to po besedah Gerarda naj ne bi bilo zaradi denarja: »Vedeli smo, da bomo imeli nekaj tehničnih težav z Renaultovimi agregati.

Smo se pa kljub temu testirali tede dni kasneje, kar ni bilo prav nič ceneje. Ljudje so sicer govorili, da imamo finančne težave, a to ne drži, saj smo kljub vsemu spleljali testiranje.« Kot rečeno je torej Lotus uspešno splavil E22, a teden dni kasneje kot ostala Renaultova moštva.

Lopez tako pravi, da naj bi bili bolje pripravljeni od ostalih: »Verjetno smo bolje pripravljeni kot ostali. Morda je bila naša strategija delati dlje v tovarni in šele nato testirati boljša. Videli bomo v Bahrajnu, vsekakor pa ne bomo omenjali ostalih kot oni omenjajo nas.«

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchRussianSpanishSlovakSwedish