Londonski župan si želi dirke v britanski prestolnici

Avtor prispevka: , objavljeno 27. junija 2015 .

Boris Johnson, župan Londona, si želi dirke v britanski prestolnici. Johnson še vedno upa, da bi Formulo 1 uspeli pripeljati na ulice Londona, čeprav mnogi ta predlog vidijo kot neizvedljiv. Da so ideje o Veliki nagradi Londona spet prišle na dan, je verjetno moč pripisati temu, da nas prihodnji teden čaka dirka Formule 1 v Silverstonu, ta vikend pa London gosti dirko Formule E.

Johnson je za britanski Guardian povedal: “Pripravljen sem se pogovarjati o tem. Vedno me zanimajo projekti, ki prinašajo delovna mesta in rast. Pogledati bo potrebno vprašanje kakovosti zraka in hrupa, a sem precej pozitiven, da bi tema dvema dejavnikoma uspeli ustreči.”

Najvidnejše govorice o Formuli 1 v Londonu so se pojavile pred leti, ko sta kasneje moštvena kolega pri McLarnu – Lewis Hamilton in Jenson Button – podpirala načrt sponzorja Santanderja. Besede so se nekaj časa prenašale gor in dol, Bernie Ecclestone pa je celo ponudil kritje stroškov. Največja težava sta bila, kot je omenil tudi Johnson, onesnaževanje in hrup, Formula E pa dobro rešuje to področje.

“Formula E je čudovit dogodek za London. Čestitke vsem. Poskrbeti moramo, da bo na sporedu vsako leto,” je dodal Johnson.

 

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish