Loebu osma zmaga v Argentini

Avtor prispevka: , objavljeno 4. maja 2013 .

 

Sebastien Loeb je še osmič v karieri zmagal na reliju po Argentini, kjer je odvozil predzadnji reli za svetovno prvenstvo v letošnji sezoni. Delno upokojeni Loeb se je pred začetkom relija bal, da je morda nekoliko preveč “zarjavel” da bi se lahko kosal s Sebastienom Ogierjem, ki je na prvih etapah uspel Francoznu nekoliko pobegniti. Toda Loeb je kmalu začel zmanjševati razliko, v vodstvo pa ga je pahnila napaka Ogierja na sedmi hitrostni preizkušnji, ter težava z elektroniko na osmi, zaradi katere je dirkač Volkswagna padel na tretje mesto. Toda Ogier je nato pridobil eno mesto s težavami Mikka Hirvonena, toda počena guma ga je naposled prepričala, da je nesmiselno loviti ogromno prednost Loeba.

Francoz je tako zmagal še drugič letos, in je zaenkrat edini Citroenov dirkač, ki je stopil na najvišjo stopničko v sezoni 2013.

Vodilna Loeb in Ogier sta križarila do cilja, precej bolj vroče pa je bilo v boju za tretje mesto, ki ga je po prvem dnevu branil Evgenij Novikov. Toda Jari-Matti Latvala je bil za Novikova prehiter. Finec si je izboril tretje mesto na predzadnji preizkušnji, Novikov pa je nato zletel s steze in izgubil še 40 sekund.

Thierry Neuville je bil peti, Mikko Hirvonen pa se je po počeni gumi in večjih električnih težavah moral zadovoljiti s šestim mestom. Mads Ostberg je že na začetku relija zlomil krmilni drog, a je z relijem nadaljeval pod Rally2 pravili. Andreas Mikkelsen in Dani Sordo sta po petkovi in četrtkovi nesreči reli zaključila na repu točkovnice. Sordo je bil sprva bolje uvrščeni izmed dvojice, vendar je zaradi težave z menjalnikom na zadnji etapi padel na deveto mesto.

 

 1. Sebastien Loeb   Citroen    4h35m56.7s
 2. Sebastien Ogier   VW        + 55.0s
 3. Jari-Matti Latvala VW       + 2m00.8s
 4. Evgeny Novikov   M-Sport Ford  + 2m36.7s
 5. Thierry Neuville  M-Sport Ford  + 4m40.5s
 6. Mikko Hirvonen   Citroen    + 6m23.9s
 7. Mads Ostberg    M-Sport Ford + 11m02.2s
 8. Andreas Mikkelsen  VW      + 13m22.1s
 9. Dani Sordo     Citroen    + 13m22.3s
10. Martin Prokop    Czech Ford  + 14m07.6s

Leave a Reply

Prosimo Vpišitee za komentiranje
  Naroči se  
Pošlji obvestilo