Loeba ne bo več nazaj na Pikes Peak

Avtor prispevka: , objavljeno 1. julija 2013 .

 
Sebastien Loeb je dejal, da se prihodnje leto ne bo vrnil na gorsko hitrostno dirko Pikes Peak kjer bi poskušal izboljšati svoj rekord. Francoz je za volanom Peugeota 208 T1 6 postavil čas 8 minut in 13.878 sekund, kar je več kot minuto in pol bolje od prejšnjega rekorda, devetkratni svetovni prvak pa pravi, da ga zaradi nevarnosti na dirki ne bo nazaj. “Pošteno povedano se o ponovnem nastopu nismo pogovarjali. Tu sem res užival, a bomo počakali kako se bodo stvari odvijale naprej in kdo bo poskušal izboljšati rekord. Občutek je neverjeten, toda tveganja so zelo visoka.”

Nekdanji rekorder Rhys Millen, ki je v nedeljo prav tako izboljšal svoj prejšnji dosežek, a je bil 49 sekund počasnejši od Loeba, meni da je Francozov čas nedosegljiv. “Bili so nepremagljivi. Njihov čas je preprosto neverjeten. Kdaj ga bodo izboljšali? Morda nikoli…”

Simulacija, ki so jo opravili pri Peugeotu je pokazala, da bi bilo z vzponom opraviti v osmih minutah in petnajstih sekundah, torej dve sekundi bolje, od Loebovega časa. “Dirkalnik ima toliko podtlaka, kot dirkalniki serije Le Mans, pospeški pa so boljši od dirkalnika formule ena. Ko pokrajina šviga mimo tebe, se zdi, kot bi vozil reli,” je dejal Loeb. “Dirkalnik se iz zavojev izstreli kot iz topa. Na vsaki strani proge so strmi prepadi, v program pa je bilo vloženega toliko truda in denarja, da si ne moreš privoščiti napak. Dirka pa je sestavljena iz 20-kilometrov tveganj,” je še povedal.

0 0 glasovi
Oceni komentar
50 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish