Loeb: Žal mi je za gledalce

Avtor prispevka: , objavljeno 6. oktobra 2013 .

Sebastien Loeb se je po napaki, zaradi katere se je moral predčasno posloviti z relija, opravičil domačim gledalcem in navijačem, ki ga tako na poslovilnem nastopu na reliju za svetovno prvenstvo niso mogli videti.

Francoz je po dobrem kilometru prve nedeljske hitrostne preizkušnje v hitrem desnem ovinku izgubil oblast nad dirkalnikom ter ga prevrnil.

Na etapah v vasici Oberhoffen, kjer je devetkratni svetovni prvak odraščal, ter Haugenau, kjer se je rodil, se je v pričakovanju Francoza zbralo več kot deset tisoč gledalcev, ki pa dirkača Citroena v dirkalniku DS3 niso dočakali. Da pa le ne bi bili povsem razočarani nad slovesom, se je Loeb čez hp Haugenau popeljal s kabrioletom in vse skupaj pozdravil.

“Nisem ravno srečen, toda ne borim se za naslov prvaka, zato ne potrebujem točk. Bolj mi je bilo žal za gledalce, ki so me zaman čakali,” je povedal Loeb.

“Na preizkušnjo sem se podal s polnim plinom. Borila sva se za zmago, toda ni se izšlo po načrtih,” je pojasnil Seb. “Odneslo mi je zadek dirkalnika. Zavrtela sva se in končala v jarku. Vsekakor bi na tem reliju raje končal na stopničkah,” je še dodal.

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj