Loeb se po 15 letih razhaja s Citroenom

Avtor prispevka: , objavljeno 19. novembra 2015 .

Sebastien Loeb je priznal, da ga je presenetilo, ko je slišal, da so ga pri Citroenovem WTCC moštvu odpustili, saj naj bi sodelovali tri leta.

Po več letih ugibanj o prihodnosti Citroena v svetu športa, so v četrtek iz francoskega proizvajalca avtomobilov sporočili, da se po sezoni 2016 umikajo iz svetovnega prvenstva turnih avtomobilov WTCC in da se bodo od 2017 naprej posvetili izključno svetovnemu reli prvenstvu.

Prihodnjo sezono bo moštvo Citroena v WTCC pol manjše, saj bodo namesto štirih na stezo postavili le dva dirkalnika, njihove barve pa bosta še naprej zastopala Jose Maria Lopez in Yvan Muller. Za Loeba pa je tako zmanjkalo prostora, Francoz pa se bo tako lahko povsem osredotočil na novo sodelovanje s Peugeotom, ki se začenja januarja na legendarnem reliju Dakar.

Devetkratni svetovni prvak v reliju je pojasnil, da je kljub nastopu s Peugeotom še vedno načrtoval sodelovanje s Citroenom v prihodnji sezoni.

“Presenetilo me je, ko sem izvedel, da v sezoni 2016 ne bom več dirkal za Citroen,” je Loeb povedal v svoji izjavi za javnost. “Skupaj smo postavili ta izziv v seriji WTCC skupaj z mojim osebnim ciljem, da v obdobju treh sezon osvojim dirkaški naslov. Razočaran sem, da se projekt končuje po le dveh sezonah.

Osredotočal sem se na osvojitev naslova in v letošnji sezoni sem dokazal, da sem konkurenčen,” je nadaljeval Francoz, ki je zmagal na štirih dirkah.

Loeb je s Citroenom sodeloval vse od začetkov svoje kariere dirkača v reliju, kjer je francoska naveza zabeležila neverjetnih 78 zmag, v seriji WTCC pa je v dveh sezonah na najvišjo stopničko stopil skupaj šestkrat.

“Od začetka sezone 2000 je bil Citroen moje srce,” je povedal 41-letni Loeb. “Z njimi sem doživel nepozabne trenutke, trenutke, o katerih sem sanjal kot mladenič. Skupaj smo pisali najboljše strani v zgodovini Citroena v motošportu in vem, da sem bil srečen, da sem bil del tega.”

Francoz zdaj obrača nov list v svoji bogati karieri. “Zdaj se osredotočam na prihodnost in na druge projekte, ki me privlačijo tako močno, kot WTCC. Eden izmed njih je Dakar, na katerem bom nastopil v roku nekaj tednov s Peugeotom. Veseli me ponovno sodelovanje z ekipo, s katero smo osvojili gorsko hitrostno dirko Pikes Peak. Težko je reči, kateri izzivi me bodo še pritegnili, lahko pa rečem le, da še vedno strastno ljubim dirkanje in da sem še vedno odločen ter motiviran, da posežem po najvišjih rezultatih.”

Foto: Citroen

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj