Loeb odstopil, Ogier vodi Volkswagnov trojček

Avtor prispevka: , objavljeno 23. januarja 2015 .

Sebastien Ogier je v petkovem popoldnevu prevzel vodstvo na reliju Monte Carlo, potem ko je njegov soimenjak Loeb napravil napako, ter poškodoval vpetje njegovega Citroena.

Ogier je Loebovo prednost sprva znižal na vsega tri sekunde, povratnik Loeb pa je na šesti hitrostni preizkušnji uspel le to spet povečati na šest sekund. Toda na blatnih preizkušnjah, ki so sledile je zablestel Ogier. Aktualni svetovni prvak je z Volkswagen Polom vodstvo na reliju prevzel na naslednji, sedmi preizkušnji, na kateri je bil od Loeba hitrejši za 14 sekund. K temu je pripomogla napaka Loeba, ki je osem-sekundni zaostanek poskušal zmanjšati na zadnji preizkušnji dneva, kjer pa je znova naredil napako in z zadnjim levim kolesom trčil v skalo, ter polomil vpetje.

S poškodovanim dirkalnikom se je “privlekel” do cilja preizkušnje nato pa z zasilnim popravilom poskušal zadovoljiti pravilom, ki narekujejo da mora imeti dirkalnik vsa štiri kolesa in vpetja nepoškodovana ter funkcionalna, in se pripeljati do servisnega območja. Toda zasilno popravilo ni zdržalo, zato se bo Loeb reliju jutri pridružil po pravilih Rally2.

“Bil je počasen in leden ovinek, morda sem začel pospeševati nekoliko prehitro…no zagotovo prezgodaj,” je odstop komentiral devetkratni svetovni prvak. “Na izhodu iz ovinka je bil majhen jarek v katerega sem zdrsnil, tam pa se je v snegu skrivala skala v katero sva trčila.

Jutri se bova vrnila in morda lahko osvojiva nekaj točk, toda zagotovo ne bomo dosegli odličnega rezultata za Citroen, zaradi česar mi je zelo žal. Točk ne bom osvojil zase, saj jih ne potrebujem. Jutri bom le užival v vožnji,” je še dodal Loeb.

Težave Citroenovega dirkača pa so odprla vrata Ogierju, ki se je ob koncu dneva znašel 1 minuto in 45 sekund pred moštvenim tekmecem Jari-Matti Latvalo, moštveni uspeh pa je dopolnil še Andreas Mikkelsen, ki je pred zadnjim dnevom dogajanja v Monte Carlu tretji.

Kakor je bil dan dober za Volkswagen, pa je bil slab za Citroen, saj je poleg Loeba vpetje dirkalnika polomil tudi Kris Meeke, ki je bil pred odstopom na četrtem mestu.

“Pri Citroenu so imeli smolo,” je dan komentiral Jost Capito, šef moštva Volkswagen. “To nam ni všeč, saj smo si želeli nadaljevanja boja na stezi,” je še dodal.

Robert Kubica je po dveh dobljenih dopoldanskih preizkušnjah na osmi preizkušnji dvakrat zapeljal s ceste. Enkrat so mu nazaj na progo pomagali gledalci, drugič pa mu je po bližnjem srečanju z drevesom počila guma. Poljak je izgubil štiri minute, toda po desetih minutah, ki jih je izgubil že včeraj, ko je zaradi še enega izleta s steze naletel na težave z elektroniko, se njegova uvrstitev na reliju ni bistveno poslabšala.

Robert Kubica Monte Carlo 2015
Takole je Robert Kubica zletel s steze in srečal drevo

 

0 0 glasovi
Oceni komentar
50 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish