Loeb mora izboljšati dirkanje

Avtor prispevka: , objavljeno 21. decembra 2014 .

Sebastien Loeb je priznal, da mora izboljšati svoje dirkaške sposobnosti v cestnem dirkanju (WTCC) in nastavitev dirkalnikov. Naj spomnimo, da se je devetkratni svetovni prvak v rallyu osredotočal celotno sezono na Citroenov program. Lani je dikral tako v rallyu, kot v FIA GT seriji, letos pa se osredotočal samo na turno dirkanje. V WTCC-ju je celo vodil nekaj časa, ko je osvojil prvo dirko sezone v Marakešu. Kasneje je imel sicer kar nekaj težav in zapletov v nesreče, nato pa le osvojil še eno dirko.

Na koncu je Sebastien končal na tretjem mestu, za moštvenima kolegoma Lopezom in Mullerjem. Sam o letošnji sezoni pravi takole: »Letos sem veliko izgubljal na drugih dirkah, saj nisem dovolj prehiteval. Izboljšati moram dirkanje kolo ob kolesu. Lopez veliko prehiteva, tudi Yvan je dober, sam pa se moram izboljšati.

Na tem področju nimam dovolj izkušenj, a vem kje se moram izboljšati. Ne bo enostavno, bom pa delal na tem. Prehitevati moram več in ob praveč času, na pravem mestu. Prav tako moram izboljšati dirkanje v prometu, česar nisem vajen. Poleg tega pa so tu tudi zelo pomembne nastavitve, v rallyu sem nastavil dirkalnik in med etapami jih nisem več spreminjal, ker sem se enostavno dobro počutil, tu pa je potrebno vse še bolj izpopolniti.«

Foto: WTCC

52 Comments
najstarejši
najnovejši z največ glasovi
Odzivi na vsebino
Poglej vse komentarje
SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish