Loeb dominiral na kvalifikacijah Pikes Peaka

Avtor prispevka: , objavljeno 27. junija 2013 .

 
Sebastien Loeb je zlahka pometel s konkurenco na kvalifikacijski vožnji na Pikes Peak. Francoz je 8.2 kilometra dolgo progo prevozil s časom treh minut ter 26.728 sekund in je bil od drugega najhitrejšega, Romaina Dumasa, boljši za 23 sekund.

Loeb se bo tako v nedeljo proti vrhu Pikes Peak podal kot prvi, toda pri Peugeotu trdijo, da kljub veliki prednosti ostajajo previdni pri napovedih. “Sebastien je povsem brez težav odpeljal dve kvalifikacijski vožnji,” je povedal Peugeotov Jean-Christophe Pallier. “Zadovoljni smo z nastavitvami avtomobila, a nič ne jemljemo kot samoumevno. Prepričan sem, da tekmeci niso pokazali svoje prave hitrosti. Zdaj se moramo osredotočiti na dosego zastavljenih ciljev. To, da bomo dirko začeli prvi, nam prinaša malo prednost, saj na našo vožnjo ne bodo vplivali incidenti drugih voznikov, toda kljub temu nas čaka ogromen izziv.”

Loeb je dejal, da je zadovoljen s hitrostjo Peugeotove 208 T16. “Tej dirki ni para. Kvalifikacije niso ključne. Toda šteje le, kako se odrežeš na dan dirke. Zanašati se moraš na svoje sposobnosti, pa tudi na dirkalnik, vreme in odseke ceste. Nič še ni dorečenega- Toda vsekakor smo sem prišli v lovu na zmago. o je naša misija in razočarani bomo, če je ne dosežemo. Zaenkrat smo začeki dobro,” je povedal devetrakni svetovni reli prvak.

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchPortugueseRussianSpanish