Liber najhitrejši na treningih, Bubnič najhitrejši med Slovenci

Avtor prispevka: , objavljeno 17. junija 2017 .

Mednarodna gorsko – hitrostna dirka na Gorjance se je danes začela z dvema tekoma za trening. Tretji je bil odpovedan, zaradi neugodnih vremenskih razmer. V konkurenci 108 vozil je s progo na Gorjance najhitreje opravil Italijan Federico Liber (Gloria C8P – EVO), ki je bil najhitrejši v obeh tekih za trening. Najhitrejši čas 01:44.580 je postavil v 2. vožnji. Za njim se je uvrstil Čeh Vaclav Janik (Norma M20FC), ki je zaostal skoraj 6 sekund za najhitrejšim časom Italijanom.

Zanimivo, da sta oba dvakratna zmagovalca Gorjancev Liber je slavil v letih 2013 in 2015, Janik pa v letih 2012 in 2014. Najboljši izmed Slovencev v generalni razvrstitvi je bil Milan Bubnič, ki je edini od Slovencev odpeljal progo pod dvema minutama. Italijanski zvezdnik gorskih dirk Federico Liber je v najboljšem možnem slogu nakazal, da želi osvojiti Gorjance še tretjič. S svojim prototipom je že na prvi vožnji za trening postavil najboljši čas dneva.

V slovenskem državnem prvenstvu je bil daleč pred konkurenco trenutno vodilni v skupnem seštevku Milan Bubnič (Lancia Delta HF). Še najbolj se mu je približal Peter Marc (Mitsubishi Lancer IX), ki pa je zaostal več 7 sekund. Na tretje mesto se je uvrstil Aljoz Udovč (Renault Clio R3).

Jutri se obeta lep sončen dan in pravi praznik avtomobilizma. S prvo vožnjo pričnemo ob 10. uri, 2. vožnja pa je predvidena ob 13. uri. Vabljeni vsi ljubitelji bencinskih hlapov!

Oglejte si uradne rezultate treningov

Foto: GHD Gorjanci

SlovenianEnglishItalianGermanFrenchCroatianBosnianSerbianCzechDutchSpanish