Lewis: Nisem poslušal nasveta in zmagal!

Avtor prispevka: , objavljeno 7. septembra 2014 .

Lewis Hamilton je po zmagi na VN Italije dejal, da je ključno vlogo pri zmagi igrala njegova odločitev, da ne posluša nasveta njegovega dirkaškega inženirja.

Hamilton je po slabem začetku dirke uspel ponovno ujeti svojega moštvenega kolega Nica Rosberga. Po edinem postanku so mu iz boksov svetovali, naj si pusti nekaj prostora do Rosberga in varčuje gume za napad v zadnjih krogih, česar pa nekdanji dirkač McLarna ni storil. Kmalu za tem je Rosberg napravil napako na zaviranju v prvo šikano in Britancu odprl pot do zmage.

“Inženir je dejal, da naj si pustim prostor, toda iz izkušenj sem vedel, da to ni prava odločitev,” je dejal Hamilton. “Dirkalnik je bil res dober, v tistem trenutku pa sem bil še najbližje Nicu. V prvem delu sem mu težko sledil, zato sem vedel, da imam najboljšo priložnost na začetku prvega dela, takoj po postanku.”

Hamilton je sicer dirko začel z najboljšega štartnega položaja, a je pri štartu izgubil dve mesti. “Z gumbom aktiviramo nastavitev za štart. Ta ni delovala že na začetku kroga za ogrevanje. Mislil sem, da ne bo težav, a nastavitev ni delovala tudi na štartu. To je bilo zelo čudno. Poskušal sem speljati a so vrtljaji motorja močno nihali. K sreči nisem izgubil veliko mest,” je dodal Hamilton, ki se je Rosbergu v skupnem seštevku prvenstva uspel približati na 22 točk.

Foto: Mercedes