Lewis: Mercedes bo v Španiji v boljši formi

Avtor prispevka: , objavljeno 9. maja 2013 .

 

 

Lewis Hamilton je prepričan, da bo moštvo Mercedes imelo precej večje možnosti za zmago, zdaj ko so našli vzroke za pomanjkanje hitrosti na prvih dirkah letošnje sezone.

Hamilton in njegov moštveni kolega Nico Rosberg sta zadnji dve dirki začela z najboljšega štartnega položaja, toda na dirki nista pokazala tako dobre forme, kot na kvalifikacijah. Eden izmed razlogov naj bi bila prevelika obraba gum, Hamilton pa je prepričan, da steza Circuit de Catalunya bolje ustreza njegovemu dirkalniku f1 w04, ki je bil tu zelo hiter na zimskih testiranjih.

“Preporičan sem, da bo tokrat drugače. Steza v Bahrajnu je odvisna od obrabe zadnjih gum, ki pa vsaj v mojem primeru ni bila tako zelo slaba predvsem v drugem delu dirke. Zelo sem nestrpen, saj smo v Sahirju izvedeli nekaj stvari, za katere upamo, da jih bomo lahko uporabili tu v Španiji.

Tu je bolj pomembno ravnotežje med obrabo prednjih in zadnjih gum. Največ zanimanja bo požela prednja leva in pa seveda zadnji gumi. Tu bomo imeli na voljo novo trdo gumo, za katero upamo, da nam bo bolj naklonjena, kot stara. Za vse je enako, a mislim, da nam gredo v prid tudi temperature.”

Prvak sezone 2008 je dejal, da se je ravnotežje na dirkalniku v Bahrajnu močno izboljšalo v drugem delu dirke, ko so bile temperature nekoliko nižje in ko je bil dirkalnik zaradi porabljenega goriva nekoliko lažji.

“Ves čas stremimo k temu, da dirkalnik čim manj drsi in da se kolesa ne vrtijo v prazno, saj se s tem gume segrevajo. Tako v prvem, kot v drugem delu dirke sem vozil povsem enako, le ravnotežje dirkalnika se je izboljšalo. Toda pozitivna stran konca tedna v Bahrajnu je, da smo izvedeli, da tudi naše gume lahko zdržijo dolgo in da obraba ni tako huda, kot mislijo nekateri.”
Mercedes bo v Španijo, tako kot večina ostalih ekip, pripeljal kar nekaj novih delov. “Pripravljen imamo paket novosti, tako kot vsi ostali, toda tu delamo nekoliko drugače, kot sem bil navajen v preteklosti. Tam prve štiri dirke nismo razvijali dirkalnika, potem pa samo za evropske dirke pripravili ogromen paket, medtem ko se tu trudimo dirkalnik izboljševati na vsaki dirki. Tako da v Španijo ne prihajamo z največjim možnim paketom. Pripeljali smo le nekaj izboljšav, za katere upamo, da nam bodo ta konec tedna pomagale.”