Lewis Hamilton pravi, da je Eau Rouge uničen

Avtor prispevka: , objavljeno 27. avgusta 2021 .

Lewis Hamilton je po petkovih prostih treningih Formule 1 dejal, da je legendarni ovinek Eau Rouge uničen po popravilih zaradi nedavnih poplav.

Britanec pravi, da se je na stezi pred vzponom iz Eau Rouga pojavila grbina, zaradi katere je vožnja skozi ovinek za dirkača neprijetna. “Steza je izjemna,” je dejal dirkač Mercedesa, “toda nekaj se dogaja v Eau Rougu, saj je tam podlaga precej grbinasta. Tisti del so uničili. Ne vem, ali gre za novo zaplato asfalta, ampak na najnižji točki je grbina, katere prej ni bilo. Pri vožnji čeznjo čutiš udarec po celem telesu, tudi v hrbtenici.”

Vodilni v točkovanju prvenstva F1 2021 pa verjame, da bodo organizatorji neprijeten del steze popravili. “Prepričan sem, da bodo zadevo uredili. Mislim, da je to posledica dežja, plazov in poplav.”

Hamilton pa je bil po prvem dnevu v Spaju precej zadovoljen. “Treninga sta bila kar kratka, zato nismo veliko vozili. Drugi trening je bil suh, zato smo lahko odpeljali nekaj dobrih krogov, toda dirkalnik me danes ni ubogal. Zvečer me čaka nekaj dela, saj moramo ugotoviti, kako izboljšati avto.”

Po njegovem mnenju bo ključno najti pravi nivo podltaka za vse dele steze, ki so precej različni, poleg tega pa bo treba upoštevati še vremenske pogoje. “Če je povsem gotovo, da bo deževalo, bo potrebno več podtlaka, toda če ne bo deževalo, si v takšnem primeru lahka tarča na ravninah. Zato moramo biti zelo previdni pri spremembah nastavitev, ki jih bomo opravili jutri.”

Če želiš, nam lahko prek PayPala hitro in varno nameniš donacijo. Vsak prispevek nam pomaga, vaša ekipa Svet hitrosti!

Donirate lahko na tej povezavi ->Doniraj